Има голямо разнообразие от фактори, които оказват влияние върху най-доброто

...
Има голямо разнообразие от фактори, които оказват влияние върху най-доброто
Коментари Харесай

Kое е най-подходящото време за учене?

Има огромно многообразие от фактори, които оказват въздействие върху най-хубавото време за образование на всеки обособен човек. Те зависят най-много от метода ни на живот. В тази публикация ще разгледаме какви са изгодите от учене денем и нощта.

Какви са изгодите от ученето денем?

Твърди се, че образованието денем е добър избор. Ако сме имали добър сън, се разсънваме с сила. През деня може да разчитате на Слънчевата светлина, която е най - добра за очите ви. Тя обезпечава поддържане на оптимално зрение и защото работи с хипофизната жлеза, ви кара да бъдете бдителни и будни.

Доказано е, че вътрешното осветяване прекъсва цикъла на сън и множеството лекари предлагат да се излагате на колкото се може по-малко изкуствена светлина през нощта, това включва екрани на тв приемници, компютри и смарт телефони.

Светът, какъвто го познаваме, има наклонност да действа по време на „ работно време “, а точно сред 9.00 и 17.00ч.

Но почакай! Аз съм „ сова “. Какви са изгодите от учене през нощта?

Подобно на доста студенти, може да ви е по-удобно да учите през нощта. Все отново има разнообразни аргументи, заради които тя се оказва най-подходящото време.

Най-очевидното преимущество на ученето през нощта е изобилието от тишина и успокоение, което тя дава. Тогава хората са по-спокойни, тихи и съзерцателни. Тази среда може да бъде тъкмо това, от което някои се нуждаят, с цел да се съсредоточат в учене. Има доста анекдоти за креативния талант, който е отключен късно през нощта.

Ако установите, че не можете да постигнете пробив по даден план денем, пробвайте през нощта. Това безусловно значи, че разглеждате казуса с разнообразни очи. Както очите, по този начин и мозъкът работят друго през нощта.

Много създатели, текстописци, композитори, и учени избират да работят през нощта, тъй като усещат, че са склонни да мислят повече „ отвън кутията “. Имайки поради натиска и напрежението денем, мнозина считат, че мозъкът им е свободен да се скита из нощните други възможности. И това може да бъде потребно за писане на оценки или за креативен занимания.

Как да извлечем максимума от ученето през нощта?

Големият риск при ученето през нощта е, че може да загубите визия за времето и да спите по-малко. А това е най-големият зложелател на ученето. План с ясно разграниченo време за учене и за отмора, и сън, значи, че няма да разрушите ритъма, който ръководи моделите на тялото ви.

Да не забравяме, че през нощта има и неща, които могат да ви разсеят от заниманието ви. Особено в случай че имате проблеми с изключването на тв приемника или пък оставяне на телефона на беззвучен режим.

Кофеинът е друго прелъщение, що се отнася до нощното учене. Когато умората стартира да си споделя думата, изкушението да сложите чайника на печката или да поспрете за малко, и да излезе, с цел да вземете капучино може да бъде доста действително. След като на кофеина му лишава до 4 часа да премине през тялото, пиейки кафе вие давате на тялото си мощен удар състоящ се от зоркост и фокус, но евентуално по-късно ще имате проблеми със заспиването.

Какво споделя науката по тематиката?

Хората, които стават от сън в 7 часа сутринта имат прилив на сила и това ще продължи до към 10часа, когато ще пристигна време отново за отмора. След това още веднъж ще са изпълнени с сила до към 3 часа следобяд, когато последователно стартират ще стартират да се изморяват.

Хората, които биха учили по-добре през нощта, пък са цялостната диаметралност. Те ще бъдат будни до към обяд, когато е и първият им прилив на сила. Това ще продължи до 15 часа, а вторият ще продължи до 19 часа. След това той ще стартира да спада към 22 часа и ще минават бързо от интензивност към сън.

Освен това изследванията демонстрират, че по-младите възпитаници са по-подходящи за образование през нощта, в сравнение с по-възрастните. От към 30-тата години у хората има потвърден преход от учене през нощта към предпочитание за учене денем. Всъщност единствено към 2% от учениците над 30 години считат, че образованието през нощта работи при тях. 80% избират да учат заран.

При по-малките възпитаници има наклонност да излизат през нощта, да са към ярки светлини и да употребяват интензивно тв приемници, смарт телефони и компютри. Всички тези неща могат да попречат на производството на мелатонин през нощта, което води до по-голяма сензорна възбуденост през нощта.

Кога е най-добре да се учим? Заключение.

Всичко зависи от вашия метод на живот. По-младите хора с рутини, които ги вършат по-активни през нощта, ще открият, че ученето по време на късните часове става по-естествено за тях. Ако сте възрастен и се захващате с учене след дълго време, ще откриете, че дневните часове са доста по-подходящи, защото сте привикнали да работите или да сте дейни денем.

Най-важният фактор за всеки е да се увери, че спи задоволително.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР