Да сме заобиколени от приятели е най-приятното чувство. Те ни

...
Да сме заобиколени от приятели е най-приятното чувство. Те ни
Коментари Харесай

Да учим с приятели

Да сме заобиколени от другари е най-приятното възприятие. Те ни поддържат, когато имаме потребност и се смеят на шегите ни, даже когато не са чак толкоз занимателни. Те даже ще ни оправдаят, когато се ядосаме за безусловно нелогичи неща, като да вземем за пример, че храната ни не е в задоволително ярки цветове.

Но има и още някои неща, които приятелите могат да вършат.

Те могат да ни оказват помощ да учим!

Независимо дали някой от приятелите ви сега към този момент учи език или желаете да откриете нови хора, с които да учите посредством диалози, поддръжката (и забавлението), до момента в който учим е не просто нещо потребно, а доста значимо.

В тази публикация ще си поговорим за това по какъв начин можем да извлечем позитивните страни на това да имаме другари, които учат същия език като нас или да се сприятелим с хора, носители на езика, който учим.

Защо да учим език с другари?

На първо място, ученето с другари е мотивиращо. Когато стартираме да учим език е изкушаващо да се откажем, незабавно щом стане малко по-трудно. Но в случай че учим в приятна компания, има още някой, с който споделяме отговорността. Било то в действителния живот или в Интернет пространството или пък с другари или носители на езика – когато учим дружно, не бихме желали да кажем на индивида насреща, че повече няма да прекарваме време с него и да бягаме от отговорност. Много по-трудно е да се откажем, тъй като ще разочароваме приятелите си.

Освен това ще имаме комания, с която да дискутираме обърканите и по този начин спорни езикови правила. Независимо от това какъв език учим, вероятността да се сблъскаме с сложни за разбиране правила е огромна. Когато сме с другари, можем умерено да приказваме за тези проблеми и да обсъждаме по какъв начин всеки интерпретира наученото. Ако пък учим с някой, говорещ езика, ще имаме опция да погледнем на разпоредбите от позиция на човек, който непрекъснато ги употребява в всекидневието си.

Ето някои потребни съвета и малко трикове по какъв начин да създадем владеенето на непознат език значим приоритет в нашия кръг от другари:

1.Намерете нови другари онлайн

Ако нямате другари, които учат стремежи от вас език (или пък хора към вас, които го говорят), чудото, наречено Интернет, е напълно на ваше разположение. Има голям брой уеб сайтове, където да намерите носители на езика и да обменяте познания. Сайтове като: https://www.languing.com/landing/, http://www.languagefriends.net/en, https://www.conversationexchange.com/ ще ви оказват помощ доста. Тези езикови общества ще са ви от изгода, с цел да намерите други хора, които като вас желаят да се образоват.

Намерете хора, които споделят вашите ползи и започнете да си говорите с тях!

2.Използвайте обществените медии

Социалните медии са скъпо благосъстояние за хората, които желаят да се образоват. Там може да упражнявате всички съставни елементи на езика: четене, писане, говорене и слушане.

А в случай че желаете изцяло да се потопите в езика, даже може да промените езиковите настройки на профила си в мрежите. Това е извънредно елементарно, само че оказва помощ доста. Във Facebook просто кликнете на най-долния десен ъгъл в дъното на страницата. Освен това, в обществените мрежи може да станете част от разнообразни групи, които ежедневено разгласяват постове и потребни материали за учене.

3.Играйте игри

Това е най-забавният метод да подобрите езиковите си умения. Можете да играете в действителния живот или пък да намерите онлайн игри. Много от онлайн платформите оферират действителен чат, в който може да контактувате с останалите играчи и да осъществявате диалог с тях. Не е нужно да сте типичният геймър и да следите последните трендове при игрите, с цел да се възползвате от позитивните им страни. Можете да играете лесни и по-обикновени неща, стига да ви е занимателно и да споделяте на непознат език. Когато сте в такава среда, диалозите са много свободни и елементарно ще започнете да се отпускате – нещо, което би се получило по-трудно, в случай че се фокусирате единствено върху самия развой на учене.

4. Използвайте езика, който учите, с цел да говорите.

Да, това звучи много явно, само че когато употребявате езика, който учите в ежедневни диалози, доста по-лесно ще подобрите уменията си. На живо това може да бъде много занимателно. Можете да употребявате непознат език, с цел да си говорите с приятелите си, когато не желаете някой различен да схваща какво си казвате. Внимавайте обаче – не се знае кой към вас също приказва непознат език!

Чатовете и писането на известия също е способ, който отлично би могъл да бъде употребен за практикуване на непознат език. Можете да си инсталирате чуждоезикова клавиатура много елементарно и по-късно просто да започнете да си пишете с някого. Неусетно ще видите по какъв начин това се трансформира в табиет, който ви оказва помощ извънредно доста.

А в този момент ви предлагаме да опитате да тествате някои от изброените нагоре препоръки, с цел да наблюдавате резултата при вас, а идната седмица ще ви заредим с нова порция хрумвания за учене с другари.

5. Заедно гледайте филми или телевизия на непознатия език.
Независимо дали е с другари онлайн или онлайн, гледането на филми или сериали на непознат език е доста ползотворно. Осигурява ви скъпа процедура да се научите да разбирате езика на медиите. Ако обаче гледате филми с другари, изгодите са още по-големи. Възползвате се от слушането на достоверен език, само че имате и подобаваща тематика за диалог. Кои са обичаните ви герои? Кои са най-хубавите реплики? Какво мислите за кино лентата? Ако инцидентно приятелят ви е чужденец, може да ви обясни някои тънкости, които евентуално сте пропуснали, или да ви помогне да разберете културните нюанси. Възможностите за намиране на филми и сериали са безкрайни. Интернет предлага огромно многообразие от сериали и филми на непознат език, които елементарно можете да намерите единствено като разглеждате заглавията.

6. Организирайте книжовен клуб на проучвания език.
Ако има едно нещо, на което Опра ни е научила, това е какъв брой скъпи са литературните клубове. Те са превъзходен метод да извлечете освен това от книгите, които четете, когато има с кого да ги обсъждате. За учещите непознат език, обаче, те са още по-полезни. Книгата е прелестно упражнение по четене. Обсъждането й ви носи и разговорна процедура. Можете да започнете книжовен клуб с другари онлайн или онлайн. Просто се уговорете коя книга да прочетете и планирайте по кое време да я обсъдите. Ако към момента нямате група, можете да изпробвате онлайн литературни платформи като Goodreads Bookclub Groups. Ако приятелите ви са естествени носители на езика, който учите, а те желаят да научат вашия, можете да прочетете книгата на двата езика и по-късно да я обсъдите още веднъж и на двата езика, с цел да се уверите, че всички имат изгода от претърпяното.

7. Измислете си провокации един за различен.
Нищо няма да ви развълнува по този начин, както малко конкуренция. Поставянето на провокации е чудесна концепция с другари онлайн или онлайн. Просто се уговорете за постигането на дадена цел и вижте кой първи ще я извърши. Например, може да се предизвикате един различен да научите 100 нови думи. Или пък може да видите кой ще напише къса история най-бързо. Каквато и да е задачата, ще ви помогне да напреднете с езика (и сигурно ще желаете да спечелите).

8. Използвайте Интернет, с цел да споделяте.
Интернет е ужасно откритие. Можете да записвате или да организирате видео диалози гратис, да се свързвате с другари от действителния живот или да говорите с онлайн събеседници. Видео диалозите са изключително потребни за учещите непознат език. Можете да ги употребявате, с цел да доловите избрани езикови нюанси, да забележите в каква форма би трябвало да е устата, с цел да произнесете някои по-особени звуци, или даже да наблюдавате лицето на колегата си, с цел да имате по-ясна визия каква страст стои зад даден израз. Освен това, жестикулирането от време на време е най-хубавият метод да изразите това, което желаете, без значение на кой език.

Ученето на непознат език с другари е едни от най-забавните способи да постигнете задачата си и да говорите свободно.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР