Има голяма вероятност зад нелегалния полет на самолета нарушител да

...
Има голяма вероятност зад нелегалния полет на самолета нарушител да
Коментари Харесай

Заков за самолета нарушител: Най-вероятно се касае за тривиален случай

" Има огромна възможност зад незаконния полет на самолета извършител да се крие банална причина и това да е банален случай. Това съобщи пред БТВ военният министър Драгомир Заков.

" Каква може да е задачата на този полет, нямам такава информация. Знаете, че се води следствие. Така че все още няма някаква изясненост. Предполагам, че по-скоро самолетът би трябвало да бъде прекаран от Литва до България, откакто е бил закупен. И защото процедурите в Литва лишават явно време за регистрация, притежателят е решил да си го върне в България. Банална версия, може да се окаже нещо сходно. Очевидно не са открити взривоопасни субстанции и опиати. Най-вероятно се касае за напълно банален случай. Хората са разбрали, че са нарушили много правила и сега явно се укриват ", счита Заков.

Министърът на защитата е безапелационен, че самолетът не е представлявал риск за нашата сигурност. Като доказателство за своята версия Заков уточни, че курсът на машината не заплашвала цивилни или военни обекти. " Няма процедура граждански аероплан да се смъкна. Той е летял по маршрут, който не съставлява опасност ", добави той. Според него тезата, че самолетът е прелетял Източния фланг на НАТО, с цел да тества сигурността на безусловно всички страни е несъстоятелна. " Мисля, че с подобен аероплан мъчно би могъл да реализира сходен тест. Той е летял ниско, с доста ниска скорост. По-скоро това е нечиста сделка ", съобщи Заков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР