Има една напитка в света, за която метовете са толкова

...
Има една напитка в света, за която метовете са толкова
Коментари Харесай

Някои от най-големите митове за виното, които пилеят парите ви

Има една напитка в света, за която метовете са толкоз доста, колкото и нейните качества. Разбира се, става дума за " напитката на боговете " - виното. Има толкоз доста елементи към пазаруването, обслужването и потреблението на вино, че човек не знае кое в действителност е значимо и кое не чак толкоз. Понякога хубавото вино коства в действителност доста пари.

In vino veritas " ( " Във виното е истината " ) е една от най-известните мисли, споделяни в миналото за виното, в тази ситуация от Плиний Стари. Ърнест Хемингуей пък споделя:

" Виното е най-великото достижение на цивилизацията. "
 Топ 10 на страните в света, в които се създава най-хубавото вино
Топ 10 на страните в света, в които се създава най-хубавото вино

Според годишна ранглиста на The World`s Best Vineyards

Всичко това въздейства върху цената на една от най-желаните алкохолни питиета в света. И когато става дума за същински хубано вино, неговата висока цена постоянно е напълно оправдана. Но не постоянно е тъкмо по този начин.

Ето 3 мита за виното, развенчани от Forbes, които могат да ви спестят малко позор и не малко пари:

1. Виното е живо създание

Напротив, откакто дрождите му умрат след ферментация, това е мъртво и разлагащо се нещо. Ако има нещо, което към момента живее в бутилка вино след края на ферментацията - това са най-много нежелани бактерии, които ще ви причинят проблеми.Така че, в случай че някои " сомелиер " твърди, че обещано вино коства скъпо, тъй като е " живо ", това просто не е правилно.

2. Червените виновност стават по-добри с възрастта

Ако въпросната възраст е времето, прекарано виното във ферментация и отлежаване в бъчви от неръждаема стомана или дъб преди освобождение, тази сентенция има смисъл. Но в случай че не е вино със забележителна трудност и мощни танини, то няма да стане доста по-добро, откакто бъде пуснато на рафтовете на магазините за вино. По-нататъшното стареене на Grand Cru Burgundies и Bordeaux е належащо, с цел да им се даде опция да узреят изцяло, както и високотаниновите калифорнийски кабернета, само че даже специалистите в тези райони могат да дадат единствено най-неясните рекомендации оттатък: " Изчакайте пет години ".

3. Когато дегустирате вино би трябвало да всмуквате въздух и да завъртите виното няколко пъти в устата си, с цел да разкриете качествата или дефектите на напитката

Ако сте сомелиер, т.е. професионален дегустатор на вино, който може да мине през 50 виновност едновременно, тъй като ги изплюва, това може и да е вярно. Но на вечеря в ресторант или у дома? Не. Ще изглеждате неуместно и ще засрамите околните си. Просто отпийте глътка вино и вземете решение дали ви харесва или не.
 България се подрежда измежду главните експортьори на вино от началото на пандемията
България се подрежда измежду главните експортьори на вино от началото на пандемията

По думите на специалисти изнасяме виновност най-вече от междинния и ниския сегмент

Едно от най-важните наща, които би трябвало да знаете за цената на виното и което може да ви спести много пари е, че скъпите виновност не постоянно са скъпи заради техния дефицит, както постоянно се твърди.

Това несъмнено е правилно, когато приказваме за Grand Cru Burgundies, Bordeaux и някои северноиталиански виновност, които по закон са лимитирани да се създават единствено в границите на избрана околност и броя на бутилките, които излизат на пазара.Но това напълно не се отнася за доста други " редки виновност ".

Проверявайте подадената ви информация и не забравяйте, че има в действителност голям сив пазар за редки виновност, чийто генезис постоянно е под подозрение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР