Има един тип хора, които имат нужда да се хранят

...
Има един тип хора, които имат нужда да се хранят
Коментари Харесай

4 причини защо емоционално ядящите хора не могат да спрат да ядат сладко

Има един вид хора, които имат потребност да се хранят когато са прочувствени. Това към този момент е известно като положение, само че за жал, то към момента не е задоволително добре прегледано в България. 
Внимание! Това не е медицинска статия и не следва да се третира като такава! Ако имате някакви подозрения за това какво и по какъв начин би трябвало да ядете, предлагаме да се консултирате със експерт. 
1. Това е в нашата природа.
 Нещата, от които би трябвало да се освободиш прочувствено Нещата, от които би трябвало да се освободиш прочувствено
За да сме здрави, е нужно освен да се освободим от непотребните килограми. Емоционалният товар, който носим, може да ни разболее доста п...
Природата, в своя искра, ни е свързала мъчно да търсим сладки храни като средство за оцеляване. През по-голямата част от човешката история нашите предшественици трябваше да излизат и да търсят храна. Тъй като тази храна не постоянно е била толкоз лесна за намиране, те би трябвало да са сигурни, че ще получат най-вече пари за парите си. С течение на времето те се научиха да свързват сладкия усет с високоенергийните храни. Тези сладки храни бяха наслаждение за ястие и осигуряваха силата, нужна им, с цел да поддържат себе си и фамилиите си живи. Те също по този начин научиха, че горчивият усет постоянно значи отрова. И по този начин, освен сладките храни са най-полезни в хранително отношение, само че са и най-безопасните. Целта на природата е да ни резервира живи, здрави и да се развъждаме. Затова ни беше мъчно да бъдем инстинктивно привлечени да ядем сладки храни. Природата употребява същия постепенен развой, с цел да възнагради други държания, които обезпечават оцеляването на нашия тип - създавайки връзки с другите, търсейки сигурност, облекло и заслон и секс. Упражнявайте държанието, получавайте премията. В случай, че ядем храни, натоварени със захар, природата ни възнаграждава, като пуска „ щастливи мозъчни химикали “.
2. Захарта освобождава допамин.
Яденето на храна, заредена със захар, алармира на мозъка да освободи огромен шлагер на допамин, най-мощният от химикалите " се усещам добре ". Въпреки че, се назовава " благополучен хормон ", допаминът в действителност не е хормон, а доста мощен невротрансмитер. Това е химикалът " наслаждение и премия " в мозъка ви. Този прилив на допамин ви кара да се чувствате щастливи, заредени с сила и бдителни. Временно ви доставя прилив на наслаждение и повдига настроението ви, като да сте на влакче в увеселителен парк. Но за разлика от пътуването с влакче в увеселителен парк освен се връщате там, откъдето сте почнали, само че и се чувствате изтощени, летаргични и даже капризни. Умът ви знае тъкмо по какъв начин да реши този проблем и рита на висока скорост, предизвиквайки мощен вкус за... Е, повече захар, несъмнено. И цикълът се повтаря и повтаря и повтаря.
3. Захарта също взе участие интензивно в производството на серотонин.
 Кои органи страдат от отрицателните страсти Кои органи страдат от отрицателните страсти
Казват, че всички заболявания идват от главата. Лекарите са разбрали това още в антични времена. Днес актуалната медицина насочва внимание...
Серотонинът, " щастливият " хормон, се назовава по едно и също време невротрансмитер и хормон. Въпреки че, част от серотонина се създава в мозъка, към 90 % в действителност се създава в червата и доста приятните резултати се усещат както в тялото, по този начин и в мозъка. Когато равнищата на серотонин са ниски, настроението на човек нормално се насочва в същата посока, което води до натоварен вкус за захар, липса на надзор на импулсите и голям брой други нежелани признаци.
Първо, захарта служи като транспортер на аминокиселинния триптофан, от който се създава серотонинът. И защото природата е толкоз ефикасна и желае да се почувствате допустимо най-скоро, захарта провокира прилив на допамин, с цел да ви помогне да вдигнете настроението си незабавно. Серотонинът е основният хормон, който стабилизира вашето въодушевление, възприятие за благоденствие и благополучие.
4. Яденето на захар провокира огромно освобождение на бета-ендорфини.
Сякаш чувството за положително влияние от освобождението на допамин и серотонин не е задоволително, с цел да възбуди желанието за захар в прочувствен ядец, има и прилив на бета-ендорфини. Бета-ендорфините имат необятен набор от позитивни резултати върху мозъка, тялото ви и най-важното - страстите ви. Ендорфините са мощни естествени болкоуспокояващи както за физическа, по този начин и за прочувствена болежка. Те основават възприятие за благоденствие, понижават болката, облекчават прочувствения дистрес, покачват самочувствието и даже могат да основат възприятие на еуфория. Ендорфините също провокират позитивно възприятие в тялото, сходно на това на морфина. Човешките същества са създания на навика. Когато открием нещо, което обслужва нашите потребности, ние повтаряме това държание още веднъж и още веднъж. Това е изцяло разумно, тъй като улеснява живота ни. Не е нужно да преоткриваме колелото всякога, когато се появи същата потребност. Всички привички безусловно се свързват с мозъка ви, в това число прочувственото хранене. Когато се чувствате прочувствено смутени, ядете сладки храни, с цел да повдигнете духа си. И по този начин, мозъкът ви разпознава яденето на цялата тази захар като доста позитивно прекарване. Решава да съхранява тази информация за идващия път, когато се чувствате неловко. Процесът, посредством който мозъкът ви съхранява това прекарване, се назовава невропластичност. Той безусловно кодира и съхранява тази информация в вадичка в мозъка ви. Всеки път, когато ядете тези сладки храни и като резултат се усеща добре, този развой се укрепва. Браздата се задълбочава и уголемява, като в допълнение укрепва навика и прави държанието още по-автоматично в бъдеще. След като сте основали навика да употребявате храната като отговор на прочувствен стрес, вашето подсъзнание си мисли: „ Чувствам се прочувствено неловко и не обичам да се усещам по този метод “. Следващата мисъл е: " Как да облекча прочувствения си дискомфорт? " След това „ хапвам сладки храни “. Следващото нещо, което знаете, е да се отдадете на обичаните си натоварени със захар удобни храни и по-късно да се наказвате, че не можете да устоите. Познаването на аргументите, заради които сте се опитвали да сложите завършек на прочувствения си хранителен табиет, е извънредно значима първа стъпка в окончателното освобождение от това нежелано държание. Тя ви разрешава да се освободите от отрицателния умствен модел на „ Ако имах единствено повече воля, щях да мога да спра това прочувствено ястие “, което води до самообвинение и се трансформира в самоизпълняващо се знамение. Вместо това, въоръжени със знанието, че захарта оказва няколко доста мощни въздействия върху поддържането на прочувственото ви хранително държание, можете да започнете да очертавате нов курс.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР