Има един израз: оплетен като пиле в кълчища, който най-точно

...
Има един израз: оплетен като пиле в кълчища, който най-точно
Коментари Харесай

Като пиле в кълчища

Има един израз: „ впримчен като пиле в кълчища ”, който най-точно въплъщава ситуацията, в което се намира Кирил Петков. Тоест човек, който не може да се измъкне от кашата, която самичък е сътворил. Пилето, постоянно въплъщаваме и с различен израз „ пилешки ум ”, който също ясно приказва за умствените му благоприятни условия. И колкото повече се е оплело, толкоз повече кряка и писка. Нещо, което сега следим точно от Кирил Петков, както и от заобикалящите го други пилета от Политическа партия.

А кълчищата в действителност са страшни. Преди броени дни Конституционният съд разгласи за противоконституционно решението на Народно събрание и четворната коалиция да се заплати единствено 50% от дължимото на пътните строители за осъществени в период и качествено поправки по законни контракти. Останалата част от сумата трябваше да бъде разплатена на фирмите след следващо решение на Народното събрание.

По този метод отводът на държавното управление на Кирил Петков да заплати дължимите по законни договори средства ще коства на българските данъкоплатци доста повече,  тъй като работите са признати след неколкократни инспекции от възложителите.

Да напомним, че тогава решението се оказа писано не от кого да е, а от Лена Бориславова, което  беше доказано от редица очевидци.

По същото време преди няколко дни, от Министерството на нововъведенията и растежа, потвърдиха изнесеното по-рано от ГЕРБ, а точно, че: През 2021 година по гледище на Кирил Петков, е подготвяна облигационна емисия на ББР в размер на 1 милиарда лева, която обаче не е осъществена. Но все пак, още веднъж по гледище на Петков, са изплатени адвокатски и консултантски възнаграждения в размер на близо 1 млн. лева

Министерството осведоми следното: „ Изнесената обществено информация за подготвяната през 2021 година облигационна емисия на ББР в размер на 1 милиарда лева дава отговор на истината. На истината дават отговор и изказванията за погашение на адвокатски и консултантски възнаграждения по договорката в размер на близо 1 млн. лева, въпреки че облигационната емисия не е осъществена ”. Съвсем настрана ББР е платила още над половин милион лв. за мнения.

През 2021г. Петков непосредствено и за следващ път излъга, заявявайки, че огромна част от 1.4 милиарда от парите на данъкоплатците в ББР са дадени на 8 компании, 4 от които на едно лице, само че оповестените доклади на Българска народна банка демонстрираха, че парите са налични в ББР под формата на ликвиден запас. Петков съобщи и че ББР е източена, сменяйки управлението и, а новите шефове незабавно подписаха контракт за обслужване с адвокатска адвокатска фирма, като беше посочено името на Лена Бориславова (о, знамение, отново тя!), на която е несъмнено месено заплащане от 13 690 лева без Данък добавена стойност.

А Джемкорп? На 23 март, в наличието на тогавашния министър-председател Кирил Петков, тогавашният министър на енергетиката Александър Николов подписа Меморандум за съдействие с Gemcorp Capital Management Ltd. и IP3 Corporation. Документът регламентираше съдействието сред страните по отношение на планирането и осъществяването на планове за произвеждане на чиста сила, различни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста сила, развиване на нуклеарната енергетика.

Петков, несъмнено, побърза да се похвали, че на подписването на меморандума е участвало комерсиалното аташе на посолството на Съединени американски щати. „ Търговското аташе на посолството на Съединени американски щати не участва на подписването на меморандума с държавното управление ". Това се споделя в отговор на Американското посолство у нас.

През април пък стана ясно, че Джемкорп ще бъде обект на нова инспекция от българските служби, а следствие на „ Файненшъл таймс ” свърза фонда с съветски олигарси.

През юли пък, откакто краткотрайната парламентарна комисия за Джемкорп изиска чуване на Петков, той разгласи, че Министерски съвет е взел решение за преустановяване на меморандума с компанията. Но напълно неотдавна министърът на енергетиката Росен Христов съобщи, че този меморандум е към момента в действие, а по време на телевизионно присъединяване на Атанас Бостанджиев, изпълнителен шеф на " Джемкорп " призна, че не е подписал документа за преустановяване. Според Христов,  в документа даже има уговорка за арбитраж.

Според Петков, отчетът на ДАНС за Джемкорп е дошъл при него, бил е обсъждан на съвещание на Министерски съвет и въз основата на този отчет държавното управление взема решение да приключи меморандума. Само че малко по-рано, безусловно минути, Асен Василев съобщи „ Не е изключено Кирил Петков да не е получил отчета на ДАНС за „ Джемкорп ”. При мен отчет не е идвал ”. Всъщност се оказа, че въпросните отчет е бил крит в... чекмедже няколко месеца преди да бъде показан в Министерски съвет.

След като ГЕРБ алармира ДАНС и Министерство на вътрешните работи за подписания меморандум, ще стартира следствие а както се разбра, самото предложение за меморандума  е пристигнало от компания, друга от тази, с която е подписан. Тоест офшорка, която обаче не попада в предлагането, а се появява едвам на датата на сключване.

Пилето не просто се е оплело в кълчищата, то е затънало, се разбра и от думите на заместник-председателя на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски, който от парламентарната естрада по време на разискването на измененията в Изборния кодекс съобщи, че Кирил Петков им е споделил да отдръпват законопроекта за измененията в Изборния кодекс и той ще им даде кодовете на машините в България за гласуването. Заместник-председателят на Българска социалистическа партия и депутат от левицата Атанас Зафиров удостовери думите на Свиленски.

Кирил Петков, който не спря да приказва за морал, за честност, за правила... Този, който от първия ден на появяването си на българската политическа сцена, ликвидира с лъжите и дейностите си и най-безпардонните досега лъжци.

А пилетата, оплетени в кълчища, постоянно не съумяват да се измъкнат от тях. Но Петков повлече и цялата страна. Нещо, което на би трябвало да забравяме на кого още изискуем, тъй като Петков беше конфигуриран във властта от президента-архитект Румен Радев, който въпреки до ден сегашен да отхвърля, в действителност самичък си призна преди време с тези си думи: „ Да, аз поканих Кирил Петков и Асен Василев за министри. Те се оправиха чудесно и разкриха редица недъзи на предходното ръководство. Президентът е задължен да има мнение и да изрича политическо мнение. В миг на рецесия президентът е длъжен да вземе отношение. Това направих и аз по време на митингите... ”

Честита ви смяна, сънародници, дупе да ни е крепко!

Виктория Георгиева, коментар за 

***

Виктория Георгиева е приключила " Реализация и подготовка на ТВ излъчвания " към Софийския университет " Св. Климент Охридски ", както и " Религията в Европа ", направление " Ислям ", още веднъж в СУ. Изучавала е и логика на психиката. Заместник основен редактор в " Ах, тези медии! ", редактор и създател в " Консерваторъ ", създател във вестник " Труд ".

Била е член на Студентски съвет при СУ, работила е като експерт маркетинг и реклама за водещи български компании.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР