Има достовени доказателства за методични актове на насилие, сред които

...
Има достовени доказателства за методични актове на насилие, сред които
Коментари Харесай

ОССЕ: 1,3 милиона украинци са били депортирани в Русия против волята им -

Има " достовени доказателства " за " методични актове на принуждение ", измежду които " убийства, изнасилвания, отвличания и всеобщо депортиране на цивилни, които се смятат за систематични набези против цивилното население ", осъществявани от съветските военни в Украйна. Изводите са от отчет на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), оповестен в четвъртък.

Над 300 украински жители са били употребявани като жив щит и държани в плен 25 дни в мазето на учебно заведение в Буча, пишат още създателите на отчета. Украинци са били принуждавани да се бият против личната си страна. Открити са и доказателства за камери за изтезания в предградието на Киев.

Документът, оповестен от ОССЕ, обгръща интервала сред 1 април и 25 юни. Експерти от интернационалната институция са посетили Киев, Буча и Ирпен, където са проучили случаи на хипотетично принуждение. В Буча бяха открити над 400 мъртви тела, починали след хипотетични съветски военни закононарушения, напомня Тагесшпигел.

Има данни за изтезания, изнасилвания, убийства

Съществуват доказателства и за " няколко камери за изтезания, разграничени с бетонни стени ", пишат в отчета си специалистите на интернационалната организация. Дупките от патрони в стената на една от камерите са индикация, че това са били места за осъществяване на изтезания. В друга стая са били открити телата на петима мъже. " Бяха покрити с изгаряния, синини и рани ", показва документът. В друга част на Буча в мазе са били открити телата на 18 мъже, дами и деца. " На някои от тях са били отрязани ушите, на други са били избити зъбите ", разказват наблюдаващи от организацията.

Твърденията за изнасилвания и полово принуждение над дами и девойки от съветските сили " са станали многочислени ", показва ОССЕ. Цитиран е и различен отчет на Съвета на Европа, съгласно който 25 девойки на възраст сред 14 и 24 години, които са били държани в мазе в Буча, са били групово изнасилвани. В документа, представен от Си Ен Ен, се споделя, че девет от тях са забременели.



Насилствени депортации на над милион украинци

Докладът заключва, че 1,3 милиона украинци са били депортирани срещу волята им в Русия. Съществуват и доказателства, че десетки хиляди цивилни са били арестувани в така наречен филтриращи центрове, преди да бъдат преместени в следените от Русия региони в Източна Украйна.

" Приблизително 2000 деца от разнообразни сиропиталища и детски институции " са били " превозени в Русия, макар че имат живи родственици и са били в институциите единствено за медицински грижи ", написа още ОССЕ.

Принудителната военна работа, " е наложена на всички локални мъже на възраст сред 18 и 65 години в регионите под съветски надзор в Донбас, както и в областите Харков, Херсон и Суми ", се споделя в отчета.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР