Има доказателства, че Израел е извършил престъпления срещу човечеството в

...
Има доказателства, че Израел е извършил престъпления срещу човечеството в
Коментари Харесай

Комисия на ООН де факто обвини Израел в престъпления срещу човечеството

Има доказателства, че Израел е направил закононарушения против човечеството в реакцията си против митингите в Ивицата Газа през 2018 гodina, защото снайперисти са се целили в деца, здравни служащи и публицисти, демонстрира изследване на Организация на обединените нации, представено от БГНЕС.
" Израелските бойци са направили нарушавания на интернационалните човешки права и закони. Някои от тези нарушавания се смятат за военни закононарушения, а други за закононарушения против човечеството”, съобщи Сантяго Кантон, началник на Независимата комисия за ранените в митингите в Окупираната палестинска територия.
Разследването е стартирано от Съвета на Организация на обединените нации за човешките права, като задачата му е да се види дали има евентуални нарушавания от началото на палестинските митинги на 30 март 2018 година до 31 декември.
" Повече от 6 000 стачкуващи са били убити от военни снайперисти, седмица след седмица на мястото на протестите”, споделя още Кантон. " Комисията откри съществени доказателства, които навеждат на мисълта, че израелските снайперисти са стреляли по публицисти, здравни служащи, деца и хора с увреждания, като ясно са разпознавали, че те са такива ", добавя той.
Освен това екипът на Организация на обединените нации отхвърли изказванието на Израел, че протестиращите са били там за да прикрият терористични дейности . " Демонстрантите са били цивилни с ясни политически цели ", се споделя в изказването.
" Въпреки сериозното принуждение, комисията откри, че демонстриращите не са подхванали пердах или военно стълкновение ", сподели Кантон.
Разследващите са създали 325 изявленията с жертви, очевидци, други източници и са прегледали повече от 8 000 документи. Те също по този начин са гледали и фотоси от дронове и други аудиовизуални материали.
" Израелските управляващи не дадоха отговор на множеството запитвания на Комисията за информация и за достъп до Окупираната палестинска територия ", уточни още Кантон.
От своя страна Израел безусловно отхвърли следствието с претекста, че отговорът на военните е бил верен. Освен това израелските управляващи дефинираха отчета като " неприятелски, подвеждащ и преднамерен ".
" Израел напълно отхвърля отчета. Никоя институция не може да подценява израелското право да защитим територията и границите си от офанзиви ", сподели Кац.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР