Има дни, в които не само нямате време, но ви

...
Има дни, в които не само нямате време, но ви
Коментари Харесай

Вкусно зеленчуково къри само за 20 минути

Има дни, в които освен нямате време, само че ви липсва и предпочитание да се задържате дълго в кухнята, а ви се хапва нещо леко и вкусно. Днес ще изкушим небцето ви с бързо, елементарно и леко зеленчуково  къри, с единственото изискване да сте си приготвили авансово сварен кафяв ориз.

Къри е общо название в Европейската просвета на огромно многообразие южно- и югоизточноазиатски ястия с пикантен сос и в множеството случаи включващи едноименната фалшификация.  Думата къри е англицизъм на тамилската дума кари (கறி), която значи по-скоро нещо като „ сос “, в сравнение с „ фалшификация “. В повече югоизточни ястия кърито се счита за в допълнение ястие, като ориза или хляба, което се употребява дружно с главното ядене.

 
               

 

Необходимите артикули:
250 г бейби спанак1 междинна тиквичка, разполовена и нарязана1 ч.ч. нарязана на кубчета чушка1 ч.ч. нарязан лук1 консерва нахут, отцеден и изплакнат2 ч.ч. авансово сварен кафяв ориз1 ½ ч.ч. кокосова сметана  ½ ч.ч. зеленчуков бульон1 с. л. примес подправки за къри2 с. л. от авокадо или рапично масло
                                        Начин на подготвяне:

Загрейте  мазнината в огромен тиган на приблизително висока температура. Добавете лука, чушката и тиквичките. Гответе, като разбърквате постоянно, до момента в който зеленчуците станат златисти.

Добавете нахута, кокосовата сметана и подправките и оставете да къкри, като разбърквате. Намалете топлината до приблизително ниска и оставете на огъня  докато зеленчуците омекнат. Добавете спанака на финала и оставете на огъня напълно за малко до момента в който се задуши. Сервирайте върху ориз.

 
               

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР