Има дни, в които животът ни показва, че нещата вървят

...
Има дни, в които животът ни показва, че нещата вървят
Коментари Харесай

Защо Владо Карамазов дари 75 хил. на детска болница?

Има дни, в които животът ни демонстрира, че нещата вървят самоуверено напред и всичко напълно естествено добива смисъл. На фона на тревожните вести по света, постоянно има и някоя добра новина, за която да се хванем за по-дълго.

Владимир Карамазов неотдавна показа своята първа независима галерия, а набраните средства от 75 000 лв. избра да подари на педиатрична болница. Идеята за благотворителна галерия се ражда, когато желанието му надвишава това да направи просто галерия. Така последователно се оформя проект за събитие с значима задача. И въпреки в началото да е песимистичен дали фотосите му ще допрян хората, удовлетворението идва по-късно с внушителната сила на изкуството.
    Вижте тази обява в Instagram.           
 

" Винаги търсех сериозността в погледите на децата, както и тяхната сензитивност и честотата, на която трептят. Тези деца ще се трансфорат след години в зрели хора и желаех да запечатам като спомен най-истинското, най-сериозното от тях. Въпреки че са деца “- споделя артистът.

През последните години Карамазов получава доста предложения за изложения, само че моментът като че ли към момента не е назрял. Обещанието, което дава на себе си, обаче остава. Така за изложбата с задача чаровният артист избира 20 фрагмента, снимани в България и чужбина. 

Добрите вести са, че със събраните средства към този момент е закупена здравна инсталация за лекуване на най-малките пациенти и новородените деца в Специализираната болница по детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев ".

Децата  със сигурност постоянно ще му бъдат признателни, а идеята му – запомнена още дълго. В такива моменти се замисляме, че всички желаеме да сме се родили в един по-добър свят, само че истината е, че по-добрия свят го сътворяваме сами с всяка своя мисъл и деяние, които гледат към бъдещето.

 
Всяко дете е създател. Насърчавайте го!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР