Има бум на популизма и надпревара кой ще яхне протеста,

...
Има бум на популизма и надпревара кой ще яхне протеста,
Коментари Харесай

Венелин Стойчев от БАН: Проблемът не е във вота на недоверие, а в съмненията за политическа злоупотреба

" Има взрив на популизма и конкуренция кой ще яхне митинга ", регистрира Стойчев. Според него митингът е употребен като " заслон, зад който се прокарват нелегитимни, частни ползи " и се качва цената на следения избор.

 

Частни ползи, които се опълчват на промяната в бранша, злоупотребяват с митинга, с цел да бранят статуквото, счита той. По думите му в периферията остава дебатът за публичното здраве, екологичните проблеми и софтуерното развиване.

 

" Със сигурност имаше и тежък информационен проблем. Това е изобщо проблем на държавното управление. Държат се по този начин, като че ли задачата оправдава средствата ", акцентира Стойчев по отношение на дейностите на държавното управление в рецесията с митингите на миньори и енергетици.

 

Според него министърът на енергетиката Румен Радев е подложен в обстановка " да вади кестените с голи ръце ", а поставилите го в тази обстановка " му гледат сеира ".

 

Синдикатите в България отхвърлят да се реформират. Структурата на стопанската система се е трансформирала и в случай че желаят да бъдат съответни на международните трендове, би трябвало да трансформират образа си, означи още Венелин Стойчев. По думите му " има доста съществени учредения за тези, които подозират синдикатите в нечестна игра ".

" В тази обстановка, с всички офанзиви, на които е подложено държавното управление, Денков би трябвало да продължава да играе на терена на обстоятелствата. При нас, тъй като бягаме от този терен, изпадаме в обстановка да сме в тежката гравитация на популизъм и нелегитимни ползи, които няма да се покажат на повърхността, само че ще предопределят ориста ни. "

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР