Има белези, че сухопътната операция на Израел няма да започне

...
Има белези, че сухопътната операция на Израел няма да започне
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Преговаря се част на Синайския полуостров да бъде за палестинците, а Египет да получи Негев

„ Има белези, че сухопътната интервенция на Израел няма да стартира на следващия ден сутринта “, сподели арабистът проф. Владимир Чуков в студиото на bTV Новините, уточнявайки, че офанзивата може да стартира до няколко дни.

„ Израел насочи ултиматум към един милион палестинци, които са в северните и централните елементи на линията Газа да идат на юг. Арабските малките екрани споделят, че към 400 хиляди палестинци са се изнесли, само че не за 24 часа, а след офанзивата на „ Хамас “. Има към половин милион, които на практика няма по какъв начин да се изнесат за оставащите 12 часа. Отивайки на юг, те отиват на никое място. Това е колосална филантропична покруса. Те отиват на полето “, изясни той.

Съединени американски щати разискват основаването на „ безвредни зони “, Катар желае филантропичен кулоар, а Владимир Путин съпостави Газа с Ленинград

„ Израелското публично мнение е компактно за унищожаването на радикалното придвижване „ Хамас “. От другата страна има филантропична злополука. Такова нещо, аз най-малко в моя умишлен живот, не съм виждал “, акцентира проф. Чуков.

„ Египет е ключът. Дали ще се съгласят да отворят граничния пункт и да пуснат палестинците в Египет. Властта в Кайро сега отхвърля и приканва палестинците да пази линията Газа и палестинската идея “, добави той.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

Според него сега се водят договаряния за териториални промени.

Снимка: bTV

„ Северната част на Синайския полуостров да бъде за палестинците, а Египет да получи част от пустинята Негев, която е в южната част на страната Израел. Това наподобява малко евентуално, само че се върти сега. Според мен там се договаря “, сподели още проф. Владимир Чуков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР