> ИлюстрацияСъгласно заповедта на министъра, зорко ще се следи за

...
> ИлюстрацияСъгласно заповедта на министъра, зорко ще се следи за
Коментари Харесай

Нощните заведения, храмове и тържища във Варна под прицела на проверяващите в празничните дни

 > Илюстрация
Съгласно заповедта на министъра, зорко ще се следи за носенето на маски от обслужващия личен състав, както и за посещаемост не повече от 50% от потенциала на заведението, посочи шефа на РЗИ-Варна доктор Дочка Михайлова.

Засилени инспекции ще има и в храмовете по Великден, когато с изключение на чиновници на здравната ревизия ще бъдат мобилизирани и чиновници на ОД МВР-Варна. 

Проверяващите ще наблюдават в празничните дни за съблюдаване на предписанията и по по борсите в морската столица, добави. 

Д-р Михайлова разяснява още, че се чака министър Костадин Ангелов да издаде заповед, с която да оповести дали ще бъде приета имунизацията с съветската ваксина Спутник V за влизащите съветски туристи. 

" Три са разновидностите. Единият вид е влизащият в страната да бъде ваксиниран и да са минали повече от 14 дни от вторият стадий от имунизацията. Вторият вид е да е преболедувал и това ще се удостоверява с позитивен тест до 6 месеца от позитивния тест и третият вид е с ПСР и към него и бърз тест ", изясни доктор Михайлова. 

Стана ясно още, че в случай че екскурзиант се разболее от ковид, до момента в който е на отмора у нас, той ще бъде изолиран в стаята си, в случай че не се постанова незабавна здравна интервенция и хоспитализиране.  

За миналия 14-дневен интервал в област Варна заболеваемоста е 413 на 100 000 души. Спрямо предходния интервал тя е паднала съвсем на половина. 

" Към днешна дата даже заболеваемостта е паднала на 405 на 100 000 население, което приказва за трайно понижаване на болните. Въпреки това в лечебните заведения към момента има много пациенти на лекуване, а смъртността е към момента относително висока. За седмица 73 индивида са умряли от ковид във варненските лечебни заведения, приблизително по 10 на денонощие. За интервала карантинирани са три групи в разнообразни детски градини ", разяснява доктор Михайлова.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР