> ИлюстрацияПотребилтелите дори описват ситуацията като още по-обезпокоителна, защото са

...
> ИлюстрацияПотребилтелите дори описват ситуацията като още по-обезпокоителна, защото са
Коментари Харесай

НАЗП: Тревожно е, че медици ваксинират пациенти цял ден без да сменят ръкавиците си

 > Илюстрация
Потребилтелите даже разказват обстановката като още по-обезпокоителна, тъй като са разбрали, че сега всеки кабинет разполага единствено с по един чифт ръкавици за целия ден. Това на процедура значи, че здравният служащ не смъква тези ръкавици през целия си работен ден, до момента в който през него минават десетки пациенти. Другият сериозен проблем, че тези ръкавици, както откри и НАЗП, не са наложителните нитрилни, а латексови. Те, като се изключи че не покриват стандарта за сигурност, основават още опасности за хората, които са алергични към тях или към пудрата, защото по време на операцията има досег с пациента.

Един от сигналоподателите споделя, че на въпрос за какво не си сменя ръкавиците, здравното лице дало отговор, че им дават единствено по един чифт дневно. При забележка, че следователно може би е по-безопасно да са без ръкавици, тъй като тогава най-малко след всеки пациент ще си мият и дезинфекцират ръцете, отговорът бил, че ръкавиците защищават здравния служащ. Възниква въпросът дали с имунизациите вместо да лимитират пандемията, в действителност не основават предпоставки за разпространяването на вируса.

НАЗП припомня наложителните документи във връзка със стандарта за качество и сходство на ръкавиците с нормите на Европейски Съюз:

EN 455-1: 2000, EN 455-2: 2015, EN 455-3: 2015, EN 455-4: 2009

EN ISO 374-1: 2016, EN ISO 374-4: 2013, EN ISO 374-5: 2016

EN 420: 2003 + A1: 2009

EN 1186: 2002

ISO 9001: 2015

EN ISO 13485: 2016

Друга група консуматори са алармирали НАЗП за съществени усложнения да получат втора игла на избраната за това дата. " Явих се в уречения ден, само че ми споделиха да изчакам, до момента в който дойдат още 5 индивида. Стоях два часа пред кабинета и в края на работната им промяна ме върнаха за другия ден, когато отново би трябвало да разгадавам на шанса си да се събере група от шест индивида, с цел да ни слагат полагащата ни се втора доза от имунизацията. Това се налагало, с цел да не се изхвърля останалата част от наличието във флакона. Е, кое е значимо – здравето на хората, или да се спести от имунизациите? “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР