> ИлюстрацияОбвинителният акт, с който подсъдимият, е предаден на съд,

...
> ИлюстрацияОбвинителният акт, с който подсъдимият, е предаден на съд,
Коментари Харесай

Съдът във Варна реши: Затвор за йорданец, изнудвал съпругата си с близначките им, за да му прехвърли имот

 > Илюстрация
Обвинителният акт, с който подсъдимият, е предаден на съд, е направен от Софийската районна прокуратура. Заради обстоятелството, че всички очевидци са от Варна, Върховен касационен съд е изпратил делото за разглеждане на Варненския областен съд.

Днес състав на съда, е признал за отговорен Камал А. за насила на брачната половинка си да му трансферира правото на благосъстоятелност върху неин личен неподвижен парцел, като закононарушението по член 213а, алинея 1 от Наказателен кодекс е осъществено със закани, че няма да й разреши да има наставнически контакти и да вижда тригодишните им близначки.

Подсъдимият, който е доктор по специалност, принудил брачната половинка си обратно на волята й да остави двете им дъщери в Йордания, където живеят родителите му, като за това използвал заплашване – закононарушение по член 143, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Третото обвиняване против йорданеца е по член 142а, алинея 1 от Наказателен кодекс за незаконно отнемане от независимост на брачната половинка си. Всички закононарушения са били осъществени в Кралство Йордания, където той примамил дамата си и децата им да отидат на посетители на родителите му. Там мъжът бързо трансформирал отношението към брачната половинка си, жестоко и обидно с нея се държали и родителите му, макар че майка му е българка.

И привличането към наказателна отговорност на Камал А., и постановяването на ефикасната присъда от 4 години затвор са в отсъствието му, макар молбата за екстрадиция до Йордания.

Съдът в Аман се позовал на неналичието на контракт или съглашение сред Хашемитското кралство Йордания и Република България за изгонването на нарушители. От приложените правосъдни актове на йорданския съд не се открива местоживеенето на търсения Камал А.  

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Окръжния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР