> ИлюстрацияНа 06.08.2018 год., Асан Хр. пътувал с автомобил от

...
> ИлюстрацияНа 06.08.2018 год., Асан Хр. пътувал с автомобил от
Коментари Харесай

8 г. затвор за Асан, убил момче и момиче при зверска катастрофа в местност Харамията

 > Илюстрация
На 06.08.2018 год., Асан Хр. пътувал с автомобил от Долни чифлик за кв. " Аспарухово " във Варна дружно с две малолетни девойки и едно момче. Пътниците на няколко пъти му правели забележки да понижи скоростта. В околност Харамията по посока околност Крушките, движейки се с превишена скорост от 119 км/ч при позволени 90 км/ч в отвън обитаемо място, 19-годишният шофьор (тогава) изгубил надзор над колата. Тя излязла отвън пътното платно и се блъснала в дървета, след което се преобърнала напречно на пътя. В тежката злополука умират 14- годишно момиче и 17-годишно момче, а другата 15-годишна пътничка е със междинни телесни повреди.

Пред съда подсъдимият призна напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърли да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът почете настояването на отбраната на Асан Хр. за осъществяване на кратко правосъдно разследване. В този случай, съгласно Наказателно-процесуален кодекс, при постановяване на неоправдателна присъда, съдът наложително понижава наказването " отнемане от независимост “, което е наложил с 1/3.

Като частни обвинители бяха конституирани всички близки родственици на потърпевшите.

От държавното обвиняване показаха, че с изключение на младата възраст на причинителя съвсем не са налице смекчаващи виновността условия. Той е с главно обучение, не работи с едно влезнало в действие наказателно разпореждане за ръководство на автомобил без удостоверение за ръководство, година преди тежкия случай.

Варненският областен съд наложи на подсъдимия Асан Хр. наказване " отнемане от независимост “ за период от 12 години, което понижи с една трета до размер 8 година при общ режим на изтърпяване, като му наложи и наказване отнемане от право да ръководи автомобил за период от 11 години.

Присъдата на Окръжен съд – Варна предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна в 15 дневен период.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР