Илюстрация УикипедияРусия и Турция обсъждат възможността за съвместно производство на

...
Илюстрация УикипедияРусия и Турция обсъждат възможността за съвместно производство на
Коментари Харесай

Русия и Турция преговарят за общо производство на части за руските С-400

Илюстрация Уикипедия

Русия и Турция разискват опцията за взаимно произвеждане на някои съставни елементи от съветските зенитно-ракетни системи С-400, съобщи ръководителят на съветския държавен конгломерат Ростек Сергей Чемезов в изявление за Анадолската организация, представено от ТАСС.

Според Чемезов Турция демонстрира също така интерес към най-новите съветски бойни модули, средства за противовъздушна защита с друг радиус на деяние, както и към противотанкови комплекси, предава Българска телеграфна агенция.

Генералният шеф на Ростек заяви още, че се организират договаряния и за вероятната помощ от Русия за основаването на турска национална система за противовъздушна и противоракетна защита с огромен обсег.

Турция стартира да получава доставки на съветските системи по-рано този месец, а Съединени американски щати в отговор започнаха процеса на премахване на Турция от програмата за бойните самолети Ф-35 поради опасения за сигурността.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР