Илюстрация Смаляване Сири Хуствет – Пламтящият святЦена: 20 лв. (печатно

...
Илюстрация Смаляване Сири Хуствет – Пламтящият святЦена: 20 лв. (печатно
Коментари Харесай

Книга: Сири Хуствет – "Пламтящият свят"

Илюстрация Смаляване

Сири Хуствет – " Пламтящият свят "

Цена: 20 лева (печатно издание), 13 лева (е-книга)

" Пламтящият свят " е най-новият разказ от американската писателка и поетеса Сири Хуствет, известна и като брачна половинка на писателя Пол Остър.

Сюжетът ни връща към 90-те години на век и споделя за художничката Хариет Бърдън от Ню Йорк и конфликта й с предубежденията към дамите създатели. Те са толкоз мощни, че в един миг тя стартира да показва платната си под имената на нейни другари мъже. Личността на Бърдън е предадена по псевдодокументален метод - през измислени изявленията с нея, архивни публикации за творчеството й, фрагменти от дневниците й.

Романът на Хуствет, появил се на британски през 2014 година, има за цел да предизвика размисъл по към момента настоящите въпроси като разликата в приемането на мъжете и дамите в изкуството, сексизма в сякаш демократичните арт среди, късното разкриване на недооценени от експертите гении.

Книгата е преведена от Милена Попова, а на български от Хуствет са излезли още " Лято без мъже ", " Омагьосването на Лили Дал ", " Мъките на един американец " и " Какво обичах ".

Най-новото от Сири Хуствет на британски език е излезлият през предходната година алманах от есета за допирните точки сред изкуството, феминизма и логиката на психиката
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР