Илюстрация С наближаването на 31 август - денят, в който

...
Илюстрация С наближаването на 31 август - денят, в който
Коментари Харесай

Имало едно време Даяна

Илюстрация

С наближаването на 31 август - денят, в който светът се елементарни с Принцесата на народа, както назоваха починалата Даяна, спекулациите, свързани както с живота, по този начин и със гибелта й, не престават. От началото на юли, когато припомниха рождения й ден, до момента английските медии тиражират " вести ", свързани с персоналните аудиозаписи на Даяна, които тя е предоставила приживе на своя непосредствен другар и биограф Андрю Мортън. Те са основата и на документалния филм " Даяна съгласно нейните лични думи " (Diana in Her Own Words), който Channel 4 излъчи на 6 август. Братът на починалата принцеса на Уелс, граф Чарлз Спенсър, изиска с публично писмо до управата на малкия екран филмът да бъде свален от екран, с цел да не осквернява паметта на починалата Даяна и да не разстрои синовете й Уилям и Хари.

Записите, останали в огромната си част секрети досега, са направени от Питър Сетелен – вокален възпитател на принцеса Даяна. Споделеното от Даяна пред диктофона на Сетелен през 1992-1993 година визира живота й в двореца и връзките с принц Чарлз.

" Признанията на Даяна не засягат цялата общност, те са от надълбоко персонален темперамент и би трябвало да останат такива. Вярвам, че малкия екран ще смъкна от ефир документалния филм в името на паметта на Даяна ", разяснява близката другарка на починалата принцеса Роуз Макинтош.

От малкия екран нарекоха материала " исторически документ " и го оставиха в програмата си.

Скандалът със записите избухна броени дни откакто HBO излъчи документалния филм " Даяна – нашата майка. Нейният живот и наследство " (Diana, Our Mother: Her Life and Legacy) на 1 август. Продуцентът Ник Кент разяснява: " Този филм демонстрира починалата принцеса в светлина, в която никой не я е виждал. От толкоз близо и през очите на най-близките й и скъпи същества – нейните синове. "

Принцовете Уилям и Хари, които в годината на гибелта й са били на 15 и 12 години, си спомнят живота с майка си, разнообразни случки, последния диалог с нея. В продукцията с изявленията и мемоари вземат участие братът на Даяна – граф Спенсър, сър Елтън Джон, приятелите й от детинство, персоналният й стилист Ана Харви и фотографката Джейн Финчър.

И до момента в който за Уилям и Хари страстите са разрешени, дворецът обичайно резервира безмълвие и не разяснява телевизионните продукции, свързани с живота и гибелта на Даяна. Единственото публично самопризнание от двореца, обвързвано с принцесата на Уелс, е изложбата " Даяна – нейната фешън история ", която продължава до 28 февруари 2018 година и наблюдава основни моменти в живота на Даяна като част от кралското семейство, само че свързани най-много с въздействието й в модата и светския живот.

Животът отвън вратите на двореца е в центъра на албума с фотографии " Да си спомним Даяна – живот в фотоси ", който National Geographic показва на 14 август.

Влиянието на принцесата върху медиите, нестихващият интерес към персоналния й живот, както и харизматичното й наличие приживе в светските среди са част от вдъхновението на стилния дизайнер Върджил Аблоу да сътвори сбирка, отдадена на лейди Ди. Създателят на марката Off White ще показа сбирката при започване на септември.

На 31 август 1997 година в Париж светът загуби една светла персона и нейната религия, че светът може да бъде едно по-добро място с помощта на напъните на всеки един от нас. Двайсет години след гибелта й думите на един от най-близките й другари, починалият кино режисьор и артист сър Ричард Атънбъроу ( " Ганди ", " Чаплин ", " В обич и война " ) звучат все по този начин настоящо. " Даяна имаше една огромна заложба – рядко срещана композиция от човещина, съчувствие и любов. Тя обезверено се нуждаеше от поддръжка и обич в по-голяма част от живота си и се опитваше да даде своята поддръжка и любов на страдащите хора по света. С вярата, че ще откри разтуха за личното си отчаяние. Една приказка без хепиенд, само че с доста доброта и любов сред редовете. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР