> ИлюстрацияНа фона на цялата тази ковид-щина, която отвсякъде ни

...
> ИлюстрацияНа фона на цялата тази ковид-щина, която отвсякъде ни
Коментари Харесай

Туроператор от Варна настоява за трансевропейски туристически шосеен коридор до България

 > Илюстрация
" На фона на цялата тази ковид-щина, която отвред ни залива, получих предплатена вноска по ранни резервации за група 45 души, туристи от Полша, които ще дойдат на 13.05.2021 в Златни пясъци. Веднага ще трансферира парите на хотела, за който е резервацията. Който е от сектора, знае защо става дума.

Пиша това не с цел да се похваля! Пиша го, с цел да упорствам за следващ път пред Министерството на туризма, най-сетне да стартира интернационална процедура по регламентиране на трансевропейски, туристически, довеждащ шосеен кулоар за рейсове и за леки коли с маршрут: Берлин – Прага – Виена/Братислава – Будапеща – Букурещ – Русе – Варна/Бургас, с отклонение: Катовице – Cieszyn (Pl) - Острава (Cz) – Žilina/Banska Bistrica (Slo) – Šahy/Будапеща.

Ясно е, че както и през предишното лято, шосейните туристи ще бъдат извънредно значими за нашите летни курорти! Полските ми сътрудници са уверени, че в случай че в този момент бъде регламентиран подобен туристически шосеен кулоар, това ще стане съображение за началото на всеобща акция по запазване на автобусни групи от тази страна. Ефектът несъмнено ще бъде доста по-голям, в сравнение с едно присъединяване на някаква туристическа борса. Не се колебая, че сходен ще бъде резултатът и за другите, значими за България емитивни пазари от Централна Европа.

Затова упорствам още един път, Министерството на туризма, евентуално дружно с Министерството на превоза, да стартират най-сетне да уреждат този извънредно значим за нашите летни курорти кулоар! Нали помним мощно нагарчащият опит от предишното лято? Да не стане отново по този начин, да махаме отдалече на туристите, които от Централна Европа ще отиват по шосе в Хърватия, Албания, Македония и Гърция?

Нужда е незабавна поддръжка, с цел да се случи коридора в този момент! Докато още не е късно! Защото туристите би трябвало освен да резервират и предплатят, само че и да могат да дойдат, нали? ", споделя Герчо Герчев.

Той добавя, че към този момент има искащи българи, които да се включат в екскурзията " Полски крепости “, планувана от 04 до 11.05.2021 година със аероплан от Бургас.

" Разбира се, както към този момент деклариралите, по този начин и искащите които още не са решили да се запишат, се вълнуват дали и тази година коронавирус няма да ни попречи да проведем екскурзията. Затова събрах настояща информация за коронавирус обстановката там.

През октомври и ноември Полша бе доста мощно наранена от втората коронавирус вълна. Това принуди държавното управление в края на ноември да вкара съществени ограничавания за интервала до 17 януари, последния ден на зимната ученическа почивка.

Разрешено е влизането в страната на жители на Европейски Съюз, обаче има 10 дни карантина. Влизането в страната за жители на други страни е допустимо единствено при специфични случаи. Маски се носят на всички места, даже при разходки в парковете. Транспортните средства могат да пътуват при заемане до 50 %  на местата в тях. Училищата, детските градини и ясли са затворени до 17 януари. Ограничена е активността на комерсиалните центрове и галериите (моловете), както и е стеснен броят на клиентите в по-малките магазини и други търговски обекти. Има избран интервал от 10:00 до 12:00 за извършване на покупки на възрастните над 60 год. Хотелите могат да одобряват единствено стеснен кръг служебно пътуващи, заведенията за хранене работят единствено за разнос на ястията.

Ограниченията към този момент дават стремежи резултат – от началото на януари броят на новозаразените стартира осезаемо да спада. Например на 13.01.2021 година в Полша е имало 9053 новозаразени и 117 умряли (населението на Полша е към 38 милиона души). За съпоставяне, в другите дни на първата януарска седмица новозаразените бяха от 12000 до 15000 дневно.

Маршрутът на нашата екскурзия " Полски крепости “ през месец май минава през 4 воеводства (области) в южната част на страната - Малополша с основен град Краков, Силезия с основен град Катовице, Ополие с основен град Ополе и Долна Силезия с основен град Вроцлав. Гъстотата на инфектираните там е по-ниска спрямо тази за цялата страна.

Както в България, по този начин и в Полша на 27.12.2020 година стартира имунизирането против корона вируса. И там в началото се имунизират медицинските служащи.

Наблюдаваното понижение броя на новозаразените при започване на този месец, както и ходът на имунизирането против коронавирус, дават вяра че до април обстановката дотолкоз ще се успокои, че да отпадне карантината в Полша, да отпадне локдаунът и да можем сполучливо да проведем екскурзията ", написа още туроператорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР