Илон Мъск стана известен през 90-те години на миналия век.

...
Илон Мъск стана известен през 90-те години на миналия век.
Коментари Харесай

9-те важни житейски принципа на Илон Мъск

Илон Мъск стана прочут през 90-те години на предишния век. Много хора го познават като разработчик на програмен продукт, основател на PayPal. Той е и главният идеологически подстрекател на електрическите коли Tesla. Също по този начин, името му се свързва с сполучливи планове в енергетиката и ракетното инженерство. Напоследък навлезе самоуверено и в региона на обществените мрежи, придобивайки платформата Twitter.

Предлагаме ви асортимент на главните житейски правила на един от най-успешните и забавни бизнесмени през последните десетилетия, които му помогнаха да стане осъществя смелите си инициативи и да завоюва милиарди.

1. Необходимо е да се развият предприемачески качества от детството

Склонността на Илон към предприемачество се разкрива още като дете. На десетгодишна възраст се снабдява със личен компютър, на който се научава да програмира. На 12-годишна възраст той продава първата си разработка, видеоиграта Blastar, за 500 $.
 Твърде доста власт в ръцете на един човек: по какъв начин Мъск завладя интернет
Твърде доста власт в ръцете на един човек: по какъв начин Мъск завладя интернет

Видяхме го в Украйна, виждаме го и в Иран: услугата за сателитен интернет " Старлинк " на Илон Мъск има капацитета да въздейства на хода на историята. В ръцете на софтуерния милиардер обаче се концентрира от ден на ден власт

2. Влагайте парите си в вложения, а не ги харчете или трупате

Илон Мъск харчи парите, извоювани в ранна възраст, не за развлечение, а влага в акциите на фармацевтична компания.

Своята първа компания - Zip2, която е профилирана в софтуера, продава няколко години по-късно, печелейки 22 милиона $ (7% от сумата на продажбата) от договорката.

Бизнесменът влага получените средства в нов план - X.com (той е един от създателите му). От тази компания, след известно време, се разраства световноизвестната система за електронни разплащания PayPal.

Мъск сподели в изявление: " Обичам да вземам участие в планове, които трансформират света към по-добро. Интернет направи убеден скок напред и Космосът ще промени света даже повече от всичко на Земята. Ако хората са съумели да летят в космоса, тогава евентуално там ще е нашето бъдеще. "
 Снимка 558574
Източник:

3. Поемайте опасности, в случай че има авариен проект, и в никакъв случай не се отхвърляйте

В началото на 2000-те години предприемачът основава компанията SpaceX, чиято съществена цел е да понижи разноските за галактически полети. Организацията се занимава и с колонизацията на Марс.

" В региона на ракетостроенето няма в действителност скъпи детайли. Факт е, че по-рано в тази промишленост имаше индикатори за ниска успеваемост и продуктивност. "

По време на планирането на изстрелването на ракети Илон разбра, че първите опити могат да бъдат несполучливи. Инвестицията му от 100 милиона $ беше задоволителна за 3 изстрелвания, само че те не съумяха.

Когато екипът, обезсърчен от неуспехите, реши, че казусът е завършил, Мъск съобщи, че има нови благоприятни условия за вложения и работата ще продължи:

" Никога не се предавам "

И в действителност, четвъртото изстрелване на ракета беше сполучливо.
 Снимка 226130
Източник:

4. Залагайте на обещаващи посоки

През 2003 година е учредена компанията Tesla, чиято цел е да размени горивото за коли с електричество. Мъск се интересуваше от тази вероятност и влагаше средствата си в развиването на компанията. Днес той е член на борда на шефовете.

" Най-добре е да започнете бизнес от нулевата точка и да влезете на огромен пазар в зората на неговото развиване. "

Tesla преодоля сложен път по пътя към триумфа, имаше доста неуспехи. Когато компанията е подготвена да стартира всеобщо произвеждане, тя е атакувана от критиците и репутацията й е накърнена. Освен това Tesla пресече пътя към огромните петролни компании, които явно не желаеха водачите да изоставят бензина.

Директорите на Tesla не се отхвърлиха и поеха риск - те взеха заем от държавното управление на Съединени американски щати в размер на половин милиард $. със обвързване за погасяване до 2022 година.

През 2009 година ориста се усмихна на компанията - показаният автомобил Tesla Model S закупи невероятна известност, а акциите на Tesla нарастнаха с 1 229 %. В резултат на това дългът към Съединени американски щати беше изплатен още през 2013 година.
 Илон Мъск си търси
Илон Мъск си търси " задоволително малоумен " заместител за началник на Twitter

Това разгласи вторият най-богат човек в света

5. Приоритизирайте вярно

Друга област, която интересува предприемача, са слънчевите панели. Той обаче схванал, че единствено той няма да е задоволителен с цел да успее във всички области. Затова той обвързва братовчедите си с този план и концентрира вниманието си върху SpaceX и Tesla.

Но този опит във възобновимата електрическа енергетика е нужен на Мъск, не толкоз за генериране на приходи, а на първо място за основаване на позиции и в тази перспективна сфера, за придобиване на нов опит.

6. Консолидиране на планове за дейно взаимоотношение

За да усили успеваемостта, Мъск комбинира някои планове. Например компанията SolarCity, която е профилирана в системи за слънчева сила, създава съоръжение за зареждане на електрическите батерии за Tesla. SolarCity ще създава и слънчеви системи за плана Hyperloop, който има за цел да сътвори нов тип превоз.
 Снимка 554488
Източник:

7. Работете 100 часа седмично

Илон отделя 100 часа седмично за плановете си. Запитан за пътя към триумфа, той дава отговор: " Трябва да работите интензивно и интензивно, и то не 40 часа седмично, а най-малко 100. Тогава позитивният резултат няма да закъснее. В резултат това, за което другите хора се нуждаят от цяла година, с цел да създадат, ще бъде осъществено за четири месеца. Но в случай че човек е податлив към мързел, за него е по-добре да не стартира бизнес. "

8. Важно е да се работи освен доста, само че и дейно

Цялата седмица на Илон е планувана - в понеделник той отива в SpaceX, която се намира в Лос Анджелис, вторник и сряда прекарва в Tesla (Сан Франциско), в четвъртък още веднъж се връща в SpaceX, а в петък посвещава дизайнерски студия Tesla и SpaceX в Лос Анджелис.

Заслужава да се означи, че Илон Мъск е непоколебим началник, който не обича мързела и хакерството. Екипът му се състои от изобретателни и надарени хора, които схващат и са подготвени да изпълнят и най-сложните задания.

Въпреки строгостта и високите условия, Илон е умел и рационален водач. Той е открил противоположна връзка с екипа - вслушва се в концепциите и мненията на чиновниците.
 Илон Мъск се нуждае от най-малко $50 милиарда за пътешестване в космоса
Илон Мъск се нуждае от най-малко $50 милиарда за пътешестване в космоса

Това съобщи ръководителят на борда на шефовете на Tesla

9. Поставете си амбициозни цели

" Първата стъпка е да установите, че задачата ви е допустима. И в случай че е допустима, тогава, с известна възможност, всичко ще се случи по този метод, който вие желаете. "

Мъск постоянно слага доста смели периоди за своите планове. Всичките му планове са огромни и световни. Благодарение на това към този момент имаме надеждни електрически коли и ракети за многократна приложимост. Спомнете си " бащата " на автомобилната промишленост Хенри Форд. Когато Форд стартира да прави евтини, надеждни коли, хората споделиха: " Какво не е наред с конете? " Той направи доста самоуверен залог и завоюва.

Преди да планирате каквато и да е работа, би трябвало да отделите малко време за " разтеглива прогноза ". След това се пробвайте да свършите работата с 50% по-добре и по-бързо от нормално. Увеличете залога си и резултатът ще надмине всичките ви упования. Може би това ще бъде първата стъпка към достижения, които преди изглеждаха нереалистични.

И най-после, главният съвет от милиардера:

" Редовно би трябвало да се питате по какъв начин да извършите нещо още по-добро. Разбира се, не всички са удовлетворени от самокритиката, само че повярвайте ми, това ще подтиква по-нататъшното развиване! "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР