Илон Мъск предизвика гняв, след като милиардерът призна, че е осуетил украинската атака срещу Русия

...
Сътрудникът на украинския президент Володимир Зеленски, Михайло Подоляк, отговори на
Коментари Харесай

Сътрудникът на украинския президент Володимир Зеленски, Михайло Подоляк, отговори на твърденията и каза, че решението на практика позволява на руските военни кораби „да изстрелват ракети Калибър по украински градове ".

„Понякога грешката е много повече от просто грешка", написа г-н Подоляк.

Но за Мъск решението да не активира услугата беше начин за предпазване на Starlink от конфликта и избягване на катастрофа.

Мъск публикува в X, бивш Twitter, през нощта, че се съгласява с „спешното искане“ на Киев да активира Starlink „чак до Севастопол“ , би означавало, че SpaceX ще бъде „изрично съучастник в голям акт на война и ескалация на конфликт“.

Функциите за видео и гласово обаждане ще бъдат въведени на X, Илон Мъск казва

„Въпросните региони на Starlink не са били активирани. SpaceX не е деактивирала нищо“, каза той.

„И двете страни трябва да се съгласят на примирие. Всеки изминал ден все повече украински и руски младежи умират, за да спечелят или загубят малки парчета земя, като границите едва се променят. Това не си струва живота им."

Това идва след извадки, публикувани от CNN, от биографията на Мъск на Уолтър Айзъксън, която скоро ще бъде публикувана, в която се казва, че милиардерът вярва, че Starlink "не е имало предвид да участват във войни. Беше така, че хората да могат да гледат Netflix и да се отпуснат и да се свързват онлайн за училище и да правят добри мирни неща, а не нападения с дронове"."

И този Мъск искаше да избегне това, което той нарече "мини-Пърл Харбър".

„Основна роля“ на Starlink за Украйна

След като Русия наруши комуникационните системи на Украйна точно преди пълномащабната си инвазия през февруари 2022 г., Мъск се съгласи да предостави на Украйна милиони долари произведени от SpaceX сателитни терминали Starlink, които станаха от решаващо значение за военните операции на Украйна.

Прочетете още световни новини:
Климатични активисти прекъснаха US Open
Ким Чен Ун изстреля ядрена подводница
Актьор от Шоуто на 70-те в затвора за изнасилване

Тези терминали позволиха на Украйна да остане свързана въпреки намесата на Москва в нейната технологична инфраструктура.

Г-н Айзъксън преди е написал биографии на Стив Джобс и Алберт Айнщайн.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР