Илон Мъск очаква клинични тестове върху хора на безжичния мозъчен

...
Илон Мъск очаква клинични тестове върху хора на безжичния мозъчен
Коментари Харесай

Мъск иска да тества мозъчен чип върху хора

Илон Мъск чака клинични проби върху хора на безжичния мозъчен чип, създаден от неговата компания ”Нюралинк ”, да стартират до шест месеца, съобщи Reuters.
Фирмата към този момент изостава от периодите, по-рано избрани от бизнесмена, написа.

Компанията създава интерфейс за мозъчни чипове, които могат да разрешат на пациенти с увреждания да се движат и да поддържат връзка още веднъж, като Мъск добави, че ще се насочи и към възобновяване на зрението. 

Базирана в региона на Сан Франциско и Остин, щата Тексас, в последните години " Нюралинк " организира проби върху животни, до момента в който чака утвърждение от Управлението за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати, с цел да стартират клинични изпитвания при хора. 

" Искаме да бъдем извънредно деликатни и сигурни, че ще работят добре, преди да слагат устройство в човек “, сподели Мъск по време на дълго чаканата обществена актуализация на устройството. 

Говорейки пред определени посетители в презентация в централата на " Нюралинк ", траяло близо три часа, Илон Мъск акцентира скоростта, с която се създава устройството. " Напредъкът първоначално, изключително що се отнася до човешки същества, ще наподобява може би агонизиращо муден ", добави той.

Управлението за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати не отговори на питане на Ройтерс за коментар. 

Първите две приложения на устройството на " Нюралинк " при хората са ориентирани към възобновяване на зрението и ще разреши придвижването на мускули при хора, които не могат да го създадат, изясни Мъск. " Дори и в случай че някой в никакъв случай не е имал зрение, роден е кьорав, имаме вяра, че към момента можем да възстановим зрението ", сподели той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР