Илон Мъск не спира да клати цените на Bitcoin. След

...
Илон Мъск не спира да клати цените на Bitcoin. След
Коментари Харесай

Мъск продължава да громи Bitcoin

Илон Мъск не стопира да клати цените на Bitcoin. След следващото си заявление в " Туитър " на 16 май, че компанията му за произвеждане на електрически коли " Тесла " може да продаде или към този момент е продала налчните си количества виртуални монети, котировките им паднаха под 45 хиляди щ. $ за първи път за последните съвсем тримесеца.

Bitcoin се разменяше против 45,270 $ в следобедните часове на 16 май в Ню Йорк - с близо 4 хиляди $ под цената, на която завърши търговията им на 14 май. В началото на новата седмица спадът на криптовалутата продължи и в обедните часове на 17 май тя се обменяше против жестоко 45,050 $ на борсата Coindesk. 

Онлайн коментарът на непредсказуемия милиардер бе последният от поредицата обществени изяви, които през последните дни обезцениха цифровите монети. Първоначално те изгубиха съвсем 10 хиляди $ от пазарната си оценка на 12 май откакто Мъск заяви (отново в " Туитър " ), че " Тесла " няма да продава коли против Bitcoin. 

Завоят на 180% на милиардера се случва три месеца откакто на 8 февруари той разгласи, че е купил Bitcoin за 1.5 милиарда щ. $ и възнамерява да приема цифровите пари за покупка на произведените от компанията му коли. Това известие легитимира в допълнение монетата като средство за разплащания и за вложения и изстреля цената й с цели 17% в границите на деня - до рекордните тогава 44220 щ. $.

В продължение на часове на 16 май Мъск е отбивал офанзивите на консуматори на " Туитър ", които са го упреквали за " измяната " му към Bitcoin - поврат, който милиардерът стимулира с паники за околната среда, произлизащи от обстоятелството, че за " копаенето " на виртуалните монети и за транзакциите с тях се изразходва доста сила.

Неделният гастрол на Мъск е последната глава от една от най-нетрадиционните седмици за криптовселената, известна със своето своенравие. За върлите последователи на криптовалутите обаче новият срив на Bitcoin и на другите монети не е мотив да угаси ентусиазма им и не убива вярата им в дълготрайната вероятност на цифровите пари. 

Анализатори на криптопазара разясняват, че са нужни " защитни колани "  за всеки, който следи криптосвета през последните осем дни. Защото с изключение на мненията на Мъск в него се случиха и други събития, които разклатиха цените. 

Най-използваната " постоянна цифрова монета " в света - Тether - разкри механически пробив в запасите си, посочил огромна порция от неидентифицирани търговски бумаги. Оглавяваният от Стийвън Коен хеджингов фонд Point72 Asset Management разгласи, че ще стартира да търгува криптовалути. Подземният свят също не пропусна да се изяви: притежателите на поразената от хакерска атака система от тръбопроводи за транспорт на горива Colonial Pipeline е платила откуп в размер на 5 млн. щ. $ в непроследими криптовалути на хакерите, с цел да си върне ръководството на оборудванията.

Въпреки последните събития, Саймън Пийтърс - анализатор от капиталовата платформа eToro - разяснява, че " за доста криптоактиви като Bitcoin и Ethereum дълготрайната вероятност не се е трансформирала ". Пийтърс е уверен, че този клас иновационни активи " продължава да революционизира доста аспекти на финансовите услуги и въпреки че нищо не върви нагоре по права линия, дълготрайните фундаментални индикатори за криптоактивите остават постоянни както и до момента ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР