илно земетресение с магнитуд 7,2 по Рихтер разтърси югоизточно Перу

...
илно земетресение с магнитуд 7,2 по Рихтер разтърси югоизточно Перу
Коментари Харесай

Силно земетресение в Перу – 7.2 по Рихтер

илно земетресение с магнитуд 7,2 по Рихтер раздруса югоизточно Перу в четвъртък, заяви Геоложката работа на Съединени американски щати, локалните управляващи прибавиха, че няма починали или ранени.

Земетресението е станало в 7:02 сутринта локално време (12:02 GMT), на дълбочина от 218 километра. Националният сеизмологичен център на Перу заяви, че трусът е бил с магнитуд 6,9 и дълбочина от 240 километра. Епицентърът му беше на 20 километра североизточно от град Азангаро, покрай езерото Титикака на границата с Боливия. Перуанските управляващи оповестиха, че земетресението е предизвикало ударна вълна, усетена в югозападните райони, граничещи с Чили.

„ За момента, като се има поради равнището на активност на повърхността, не би трябвало да предизвиква повече вреди от боязън “, сподели пред радиостанцията RPP Ернандо Тавера, шеф на Института по геофизика на Перу. " Когато трусът е по-дълбок, има по-малко разлюляване на земята. " Перу, което се намира на Огнения пръстен, е наранено всяка година от минимум 400 забележими труса. Огненият пръстен е област с висока вулканична и сеизмична интензивност източната и западната елементи на Тихия океан, граничещи надлежно с двете Америки и Източна Азия. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР