Илка (можете да я намерите в Instagram като ) е

...
Илка (можете да я намерите в Instagram като ) е
Коментари Харесай

Дълъг уикенд в Задар с Илка



Илка (можете да я намерите в Instagram като ) е травъл блогър, който живее в Хърватия и България през последните 15 години. Тя реши да опише на ELLE.bg повече за Задар - един от малко познатите за българите градове на Адриатическо море.

Задар е обаятелен крайбрежен град в област Далмация, Хърватия, който е идеална дестинация за дълъг уикенд! Тук има от всичко – история, забележителности, плажове, природа... От началото на юни до края на месец септември София и Задар са свързани с директна самолетна линия, тъй че елементарно можете да планирате дълъг безоблачен уикенд в този град!
Поздрав към слънцето


Слънчево селфи в Задар при инсталацията „ Поздрав към слънцето “

Нетипичните съоръжения „ Поздрав към слънцето “ и „ Морския орган “ се намират една до друга и са наложителна спирка от престоя на всеки клиент в Задар. „ Поздрав към слънцето “ съставлява огромен диск от слънчеви плочи, които гълтам слънчевата светлина денем и създават светлинно шоу вечер. „ Морският орган “ е музикален инструмент, формиран от 35 тръби, които не се виждат, само че се чуват. Органът трансформира шума от морето и вълните в музика, която е изключително атрактивна при по-бурно море. Много локални и гости обичат да сядат на брега и да се любуват на музиката от органа.



Децата доста харесват „ Поздрав към слънцето “ - и денем, и вечер

Старият град


. Улиците в остарялата част на Задар в никакъв случай не разочароват

Старият град на Задар е пулсиращо място, което е забележителност сама по себе си. Тук се намират всички по-интересни архитектурни и исторически забележителности като Римския конгрес и църквата Св. Донат. Но това, което най-вече обичам в Задар са дългите и безцелни разходки по тесните пешеходни улички на остарелия град.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР