Илияна Йотова, вицепрезидент. Кадър Нова тв „Хората чакат справедливост, но

...
Илияна Йотова, вицепрезидент. Кадър Нова тв „Хората чакат справедливост, но
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Антикорупционният закон едва ли ще даде справедливост на хората


Илияна Йотова, вицепрезидент. Кадър Нова тв

„ Хората чакат правдивост, само че не съм уверена, че новият антикорупционен закон ще им я даде”. Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” вицепрезидентът Илияна Йотова.

В качеството си на някогашен евродепутат тя разяснява, че е добре осведомена с практиките за битка с корупцията в страните членки на Европейския съюз.

„ Законопроектите – както на ГЕРБ, по този начин и на Българска социалистическа партия, можеха да бъдат още по-ефикасни. Трябваше в тях да се разяснява по какъв начин ще се опазват източниците на сигнали за корупция, по какъв начин се употребяват журналистическите следствия и по какъв начин ще се противодейства на резултата на въртящата се врата”, сподели Йотова. И изясни, че въпросният резултат се показва в следното: напусналите някаква държавна институция вършат частен бизнес със същата устременост като тази на досегашната им работа. Или противоположното – човек от частния бизнес влиза в обвързван с него бранш в държавната администрация и лобира за ползите на въпросния бизнес.

Според Йотова някои от властимащите са показали индиферентност към тематиката за битката с корупцията, защото „ си откриха по-важни занимания” и не участваха на първия от двата свикани в последните седмици Консултативни препоръки за национална сигурност.

Вицепрезидентът изрично отхвърли „ Дондуков” 2 да води война с „ Дондуков” 1.

„ Ние не търсим борба с която и да било институция, само че нашата институция има позиции и няма да работи зад тила на хората”, съобщи Йотова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР