Илиян Царибродски, собственик на фирма за ключарски услуги SOS Locksmith“

...
Илиян Царибродски, собственик на фирма за ключарски услуги SOS Locksmith“
Коментари Харесай

Илиян Царибродски: „SOS Locksmith“ успя да се превърне в институция!


Илиян Царибродски, притежател на компания за ключарски услуги „ SOS Locksmith “ - за историята на институцията в ключарските услуги.  Как от мазе в столичен квартал, съумяват да станат най-хубавата компания на която столичаните се доверяват повече от 18 години -  при изгубени и откраднати ключове, опити за влизане с щурм,  споделя притежателя на компанията – Илиян Царибродски в изявлението, което даде особено за нашият уебсайт.

  SOS Locksmith ” започва изцяло безвъзмездна акция – оферират изцяло безвъзмездни огледи и съвещания на място. Всеки, искащ да разбере повече информация за отбраната на своя дом, може да се свърже с тях, посредством уеб страницата на компанията, телефоните изписани в уеб страницата или обществените мрежи. Подчертаваме, че акцията е изцяло безвъзмездна и всеки може да се възползва.

  -Стартирате с дребен ключарски магазин през 2008г.,а към днешна дата имате седем ателиета и един серзив за авто електроника, които обслужват непрекъснато столицата. Как пристигна концепцията за основаването на „ SOS Locksmith ”?




   - Имахме фамилна ключарска компания. Започнах да работя там, като потеглих от най-ниското равнище – чистех и подреждах. След пет години опит в тази сфера, получих сериозна процедура. Виждах в себе си хрумвания за развиването на този занаят-бизнес. След като предадох всичко реализирано в фамилният “занаят “, на 16 годишния( тогава) си брат, аз и моят предстоящ бизнес сътрудник и предстоящ най-доверен и непосредствен човек, взехме решение да превърнем концепциите и фантазиите си в занаята-бизнес в действителност. Началото беше мъчно. Стартирахме в мазе в квартал „ Лозенец “, като помещението ни бе 8 кв., а тоалетната - към 11 кв. и не можеше да се употребява от клиентите - капандурата беше по средата на мазето. Работехме аз, съдружника ми,  брат му и двамата ни братовчеди. След към шест месеца наехме и първите ни ключари които не бяха по роднинска връзка. И се сътвори името SOS LOCKSMITH (отряд за бързо реагиране) - отключване на порти коли и сейфове , до 40 минути във всяка една точка на София и покрайнините. Така започва нашият бизнес.  Казвам бизнес, защото ние като компания и структура  превърнахме занаята в подобен! Ако преди клиентите се молеха на майсторите – занаятчии, да им извърнат внимание и да правят дадена услуга, то ние въведохме едно от разпоредбите на компанията – да сме при вас до 40мин.,както клиентите ни постоянно споделят: „ По-бързи и от спешна помощ. “

-Мислили ли сте за разкриване на ателиета и в други градове?

   - Пробвали сме, даже преди години имахме няколко ателиета, отвън столицата. Честно казано контрола е сложен, качеството на обслужване пада. Затова сме се концентрирали единствено и само в столицата.

-Всеки ли може да стане ключар? Как се образоват бъдещите ключари? Какви са условията?

   - Да си ключар е пристрастеност. Всеки може да стане ключар, условията са елементарни: толерантност, увереност, самонадеяност, неизменност, отговорност, самонаблюдение и комуникативност. Ако притежавате нагоре изброените качества по доста, то Вие сте подготвени да „ скочите “ самоуверено в занаята.  Работата е доходоносна, за нас работят доста чиновници, които изхранват фамилиите си от приходите в нашата компания. Но несъмнено, в случай че желаеме нещо още по-доходоносно може да станем банкери или водачи на самолети.

Има ли почивен ден за един ключар?

    -Не, няма! Ние не можем да предвидим по кое време и в какъв брой часа човек има потребност от нас. Колко индивида ще ни потърсят в 24:00ч. – също. Ако ги предвиждахме, сигурно щяхме да имаме почивен ден, само че уви – единствено тази дарба ни липсва.

Масово популацията в София живее в жилищни блокове и кооперации. Кой е основният проблем в отбраната при вандалски прояви?

    -На всеки две години нашата спешна дивизия,прави анкета на хора  пострадали след грабеж, най-честите отговори са:

1.Мисълта, че “Няма да се случи точно  на мен. “

2. “Няма какво да ми вземат ”

3. “След ремонта, нямаше бюджет за заключваща система. “

Като за съвет бих дал, че ремонта постоянно би трябвало да стартира от вратата. Една цитадела, постоянно стартира от вратата, нали по този начин?!

При проблем с отварянето на вратата, постанова ли се тя да се счупи или разбие?

   -В взаимозависимост от зародилия проблем, тук бих казъл, че при трите най-чести обстановки, като: изгубен ключ, блокирал механизъм и опит за щурм има огромна възможност, с цел да отворим вратата, заключващият механизъм да бъде погубен.

Статистика демонстрира, че крадците влизат, най-често от прозорците, защото отбраната там е по-слаба. Какво ще ни препоръчате, като отбрана за прозорци?

   -Това е тъкмо по този начин. Много от хората, не помнят да създадат защита  на прозорците си, като по този метод излагат жилището си на огромна заплаха. Фирмата ни навлезе и в тази област като опит и познание през годините. Решението, което предлагаме на нашите клиенти са: секюрити обков, райбер-ключалка и закален стъклопакет.

Според вас най-скъпата отбрана ли е най-надеждната?

    -И „ да “ и „ не “.  В  бизнеса със заключващите механизми, бих го сравнил като стилния бизнес.

Не постоянно най-скъпото е най-надеждно и не постоянно най-евтиното е най-скапано!

 

Цените Ви са най-достъпните по отношение на конкуренцията? За каква сума заплаща клиента?

   -Относно ценовия диапазон на услугите ни е конкурентен. Не мисля, че с евтина услуга ще предложим качество, по тази причина ценово стоим “цена -качество “. Ако желаете, да се доверите на професионална компания с повече от 18 години опит в сектора и способен ключар - специалист,който няма да Ви подведе, ще застане зад думите и опита си бъдете сигурни, че може да разчитате напълно на нас!

Стартирате изцяло безвъзмездна акция. Ще разкажете ли малко повече за нея?

   -Стартираме безвъзмездна акция, като компанията ни предлага изцяло гратис огледи и съвещания на място. Всеки, който желае да разбере повече за отбраната на своя дом, може да се свърже с нас – посредством уеб страницата на компанията, телефоните изписани в уеб страницата или обществените мрежи. Радваме се, че имаме тази опция да оказваме помощ на хората и да се грижим за тяхната отбрана и сигурност. Готови сме на момента да подменим заключващите системи с по-сигурни, а в случай че няма такива – да инсталираме и инсталираме нови за по-голяма и сигурна отбрана за всеки дом.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР