Илиян Скарлатов е учил в Атинския университет по бизнес и

...
Илиян Скарлатов е учил в Атинския университет по бизнес и
Коментари Харесай

САЩ напечатаха повече пари отколкото похарчиха за последните 10 войни | Е-кономика, 16.11.2022

Илиян Скарлатов е учил в Атинския университет по бизнес и стопанска система и притежател на златна тапия по бизнес администрация от Thames Valley University в Лондон. Бил е финансов брокер в Солун, а през днешния ден е ръководещ сътрудник в Mane Capital.

 

“По време на пандемията, Съединени американски щати напечатаха 13 трилиона $. Това е към 55 % от брутния вътрешен артикул на Америка. За мен най-голямата изненада е, че от тези средства над три трилиона бяха предоставени за инфраструктура. Лично на мен, да печаташ пари за инфраструктура по време на пандемия не е най-удачното решение ”  - по този начин ръководещият сътрудник в Mane Capital, Илиян Скарлатов,  коментира паричната политика на Съединени американски щати през последните 18 месеца.

Що се отнася до инфлацията, Скарлатов счита, че това е повече от предстоящо, имайки поради дейностите на централните банки в последните две години.

“Просто няма по какъв начин да налееш такава ликвидност в системата и тя да не деформира системата в отрицателния смисъл на думата. Ковид помощите разрешиха на хората да пазарят, и по този начин се образува високо търсене, което сътвори инфлационен напън ”.

Според госта, е имало и инфлационен напън върху финансовите принадлежности. Скарлатов акцентира, че в Съединени американски щати капитализацията на финансовите принадлежности, дружно с недвижимите парцели се равнява на към 85 трилиона, а Брутният вътрешен продукт на страната възлиза на 21 трилиона.

“На пазара се месят политиците. Само за количествените облекчения бяха напечатани 3.5 трилиона $ в Съединени американски щати. Политиците видяха, че за тях този метод работи. За съпоставяне сегашните количествени облекчения направени за 18 месеца се равняват на тези, които нормално се вършат за пет години ”.

Според Илиян Скарлатов, ще са нужни не по-малко от 36 месеца, до момента в който пазарът навлезе в изстудяване след солидното отпечатване на пари.

Повече по тематиката и целият диалог вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР