Илиас Касидиарис - бивш член на гръцката неонацистка партия Златна

...

Този закон има за цел да продължи да контролира начина, по който се извършва проверката на законосъобразността на включването на дадена партия в изборите от конкретния орган - A1 на Върховния съд. Това конкретно решение на правителството силно поляризира парламента, пише „Катимерини“.

Въпреки че всички партии са съгласни да не допуснат фашистката група за участие в изборите, регламентът е подкрепен от Нова Демокрация (НД) и ПАСОК. Очаква се СИРИЗА да се въздържи без да гласува, а Комунистическата партия на Гърция и МЕРА25 ще гласуват против.

Това накара водещата партия НД да атакува опозицията, като министърът?11:16:59" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Илиас Касидиарис - бивш член на гръцката неонацистка партия Златна" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Гърция: Парламентът във война | BGNES

Илиас Касидиарис - някогашен член на гръцката неонацистка партия " Златна зора ", възнамерява да се завърне към политическия живот с нова партия " Гърци " на идните парламентарни избори, откакто беше вкаран в пандиза по обвиняване в образуване на незаконна група дружно с членове на партията си в най-големия правосъден развой против една политическа партия след Нюрнбергския развой. Гръцкият парламент се събра, с цел да гласоподава блокирането на партията му, и по време на гласуването настъпи безпорядък, като вотът беше употребен като тематика за пропаганда за идните избори.

Този закон има за цел да продължи да управлява метода, по който се прави инспекцията на законосъобразността на включването на дадена партия в изборите от съответния орган - A1 на Върховния съд. Това съответно решение на държавното управление мощно поляризира Народното събрание, написа „ Катимерини “.

Въпреки че всички партии са съгласни да не позволен фашистката група за присъединяване в изборите, регламентът е подсилен от Нова Демокрация (НД) и ПАСОК. Очаква се СИРИЗА да се въздържи без да гласоподава, а Комунистическата партия на Гърция и МЕРА25 ще гласоподават срещу.

Това накара водещата партия НД да нападна опозицията, като министърът на вътрешните работи Макис Воридис насочи остри рецензии. Министърът съобщи, че СИРИЗА " намига на антисистемния избор ", като се нарежда против ръководещите и в същото време твърди, че е срещу крайнодясната партия, с цел да притегли гласоподавателите си. Това обвиняване в двулична изразителност беше в допълнение подсилено, като министърът акцентира, че НД има " ясна позиция, че хора като Касидиарис нямат място в нашата политическа система ". Воридис изясни още, че това решение ще рационализира и бъдещите решения, ако и други политически претенденти бъдат забъркани в сходни тежки закононарушения. Обръщайки се към останалите опозиционни партии, той ги прикани да оставят настрани персоналните си пристрастия към държавно управление и да постъпят разумно, заяви „ Атенс Войс “.

От своя страна докладчикът на ПАСОК-КИНАЛ Евангелия Лиакулис също насочи остри рецензии към СИРИЗА за нейната позиция. " Подкрепяме всяка мярка, която изключва една незаконна организация от националните избори, тъй като това изисква отбраната на демокрацията. Демокрацията би трябвало да пази гаранциите за върховенството на закона. Не е ли това, което вие, господа от СИРИЗА, би трябвало да вземете поради? Не би трябвало ли всички ние да оценим историческия подтекст, който не трябва да има по-малка стойност от изборите и техните резултати? " Позицията на ПАСОК е, че това решение пази демокрацията, само че също по този начин се обърна против държавното управление, обвинявайки го в немарливост.

От своя страна, СИРИЗА остро подлага на критика държавното управление, че се намесва в правораздаването, защото решението слага съответни граници на работата на органа, отговарящ за инспекцията на законността на политическите партии, и също така упреква държавното управление, че подхваща незрели и прибързани ограничения. Въпреки че се въздържа от гласоподаване, партията показва личното си решение като решение на изборната главоблъсканица към партията на Касидиарис.

Комунистическата партия и MERA25 ще гласоподават срещу решението, критикувайки намесата на държавното управление в работата на Върховния съд./ БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР