Илиана СлавоваВ рускоезичната мрежа се появиха коментари, че служителите на

...
Илиана СлавоваВ рускоезичната мрежа се появиха коментари, че служителите на
Коментари Харесай

Ако Путин не бъде спрян сега, ще предизвика НАТО на война по-късно – на по-висока цена

Илиана Славова

В рускоезичната мрежа се появиха мнения, че чиновниците на ФСБ и пенсионираните военни напущат Крим. Ако е по този начин, значи Путин възнамерява ескалация на войната, при която Крим би бил евентуална цел – такова допускане допуска замесване на НАТО във военните дейности.

Но по какъв начин, откакто НАТО изрично съобщи, че не е страна?

Хипотеза 1: Кремъл възнамерява още по-големи зверства в Украйна, при които счита, че Западът не може да остане безразличен.
Хипотеза 2: Кремъл счита да нападна натовска територия.

И при двете хипотези е по-добре

НАТО да работи превантивно

Да затвори небето над Украйна - в този момент. Дори за неспециалистите е ясно, че всеки ден, в който на Путин се оставя пространство да злодейства, ще направи още по-кървава цената на бъдещия мир.

НАТО към този момент е във война – даже да не желае. Путин я разгласи още през 2007 с речта си пред Мюнхенската конференция по сигурността. През 2008 година в Грузия сподели, че войната е действителна, през 2014 година се надсмя на съперника – ОК, спри си добродушно, а аз пренареждам света. Сега тества дали може да премине всяка позволена граница и НАТО отново да остане в пасивна позиция.

Ако не бъде спрян в Украйна, Путин ще посегне и на натовска страна. И няма да е в Балтика – те направиха нужното, с цел да се защитят. Кремъл нападна слабите звена. Днес най-слабото звено е България.

Надеждите, че глобите ще провокират протести в Русия, които да смъкват Путин, не регистрират съветската народопсихология. Гладът е надценяван като фактор – болшинството от руснаците са дотолкоз облъчени от имперската концепция на Кремъл, че драговолно биха гладували, в случай че отсреща получават чувство за великолепие – медиите на Путин ще им го дават в обилие. Единствено генералите на Путин могат да сложат относително безкръвно точка на безумието, като го отстранят от властта. Но и тази вяра е много илюзорна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР