Илиана Славова Докато под обстрелите в Украйна загиват невинни –

...
Илиана Славова Докато под обстрелите в Украйна загиват невинни –
Коментари Харесай

Забранете шествията на „Безсмъртния полк“, това е почит към безсмъртния окупатор – новите нацисти нямат място по българските градове

Илиана Славова

Докато под обстрелите в Украйна умират почтени – единствено поради дързостта да се назовават украинци и да живеят в суверенна страна! – под сянката на Кремъл ще шестват измислени „ Безсмъртни полкове “. В името на какво? Победата над нацизма във Втората международна война? На убитите в нея? А не са ли нацизъм през днешния ден всеобщите убийства и мъченията на невъоръжени дами, деца и старци, осъществявани от съветските военни в Украйна?

Победа над нацизма ли ще честват измислените „ полкове “ или самия нацизъм?

Още повече, че под обстрелите в украинските градове умират по подигравка на ориста и оживели от Холокоста. Сред тях е 96-годишният Борис Романченко, минал през четири хитлеристки лагера (Бyхенвалд, Мителбау-Дора, Пенемюнде и Беpген-Белзен), само че

погубен от новите нацисти при съветска ракетна офанзива против Харков

В Русия самите основатели на шествията под мотото „ Безсмъртен полк “ се оповестиха срещу войната в Украйна и приканиха имената им да не бъдат свързвани с идните през тази година прояви.

" Бедата е в това, че малко хора се замислят, че и от едната, и от другата страна в тази война, са хвърлени правнуците на тези, които са воювали тогава – тези, които през днешния ден назоваваме " Безсмъртен полк ". Смятам, че прадедите ни биха ни проклели за това, което стана. “ – споделя Сергей Лапенков, един от тримата основатели на акцията, извършена за първи път през 2012 година

Популярният съветски публицист Александър Невзоров напомни в ефира на радио " Ехото на Москва ", че концепцията за " Безсмъртния полк " действително е на Третия Райх, на окултния му институт " Наследството на предците ". Въпреки това на идния 9 май в путинова Русия ще има пропагандно шествие под името „ Безсмъртен полк “. Роднините на починали при нашествието в Украйна съветски военни са призовани да се причислят с портрети на мъртвите си близки. Но това са починали войни, упражнявайки геноцид над различен народ, по нацистки фасон. В обърнатата наобратно координатна система на Кремъл геноцидът над украинците е „ избавление “, мъчителите са герои, а жертвите - нацисти. Цинизмът на съветския външен министър Сергей Лавров доближи неподозирано дъно. Според него при Холокоста евреите сами са се избивали, а евреинът Зеленски покровителства в този момент „ натурални неонацисти “.

Къде сме ние до момента в който Кремъл живее в своята автохипноза?

И у нас за жалост ще крачат „ Безсмъртни полкове “. Инициаторът на българските шествия Павел Иванов, отхвърля да разяснява политическия подтекст на събитието. „ Това е гражданска, не политическа акция. Като правоприемник на човек, който е воювал, ще застана с неговата фотография на 9 май. “ – разяснява основателят пред Faktor.bg, като признава, че фактологически Сергей Лапенков е прав, тъй като водят война две страни, които преди са били от една и съща страна на фронта.

Какъв знак ще бъдат тези шествия у нас, които съгласно ще бъдат извършени на 9 май в София, Пловдив, Варна и Бургас? Участниците в тях обичайно носят георгиевски ленти, развяват съветски и руски флагове, славят Ленин, Сталин, Путин...

Разбира се, че този път няма по какъв начин тази акция да бъде показана просто като гражданска, в случай че носи знаците на непознат имперски режим, основал една от най-агресивните доктрини, издигани в миналото – на народите, към които Кремъл има аспирации, не просто се отхвърля правото на суверенитет, отхвърля се способността им да се стремят към него и всеки ентусиазъм към самостоятелност се интерпретира като интервенция на „ вероломния Запад “.

В самата Русия акцията „ Безсмъртен полк “ поражда като гражданска, даже в устава й е записано, че е „ неполитическа и недържавна “, само че доста бързо е захласната от държавния уред и превърната в негово хибридно оръжие. Пpeз 2015 година персонално Владимир Путин иззема самодейността и подрежда шествието да премине по Червения площад като част от формалните тържества за 70-ата годишнина от приключването на Втората международна война.

 putin-bezsmurten-polk.jpg

Путин приватизира шествието за ползите на режима

У нас през годините в шествията вземат участие лица от Българска социалистическа партия и русофили като Корнелия Нинова, Таско Ерменков и даже Георги Първанов – към този момент в качеството му на експрезидент. Изявяват се и представители на „ Атака “ – още една прокремълска партия.

Ако продължим с паралелите – в Русия основополагаща цел на организацията „ Безсмъртен полк “ е търсене на обстоятелства и документи, за участници във Втората международна война, чиято орис е незнайна, както и за хора, които са починали, а потомците им желаят да открият повече информация за тях. Тук преместването на преден опит на българска почва не се получава, тъй като няма толкоз ветерани, нито толкоз бели петна в фамилните истории на българите. Затова пък акцията обраства с обичайна комунистическа митология за партизанското придвижване и славните комунисти-антифашисти. Няма и безследно изчезнали участници във войната. Безследно изчезналите са други – това са десетки хиляди съперници на руската окупация, възпявана от прокремълските среди като избавление. Изчезнали не по бойните полета на войната, а убити без съд и присъда и захвърлени неизвестно къде след окупацията на алената войска. Защото са застанали на пътя на руските имперски упоритости, както през днешния ден украинците.

Нашата национална история е друга от съветската и

националните ни рани са други

Тогава до каква степен има почва провеждането на акцията „ Безсмъртен полк “? Какво ще остане от нея, в случай че бъде лишена от съветофилството, съветските имперски атрибути и кремълските лостове на „ меката мощ “? Лични истории и антифашизъм? Но с пасивната си поддръжка за путиновата инвазия против Украйна Българска социалистическа партия и по този начин наречените русофили

делегитимират антифашистките си искания
.
Ако участниците в шествията споделят, че честват успеха над нацизма, ще смъкват ли георгиевските ленти, които след 24 февруари се трансфораха в нов нацистки знак? Ще развеят ли украински флагове? Украйна проля скъпоценна кръв и против хитлеризма, и против новия путинов нацизъм, по тази причина както никоя друга страна е заслужила тази респект. Но нашите лъжливи антифашисти няма да създадат нищо от това. Шествието им ще бъде следващият апотеоз на насадения от Кремъл стокхолмски синдром.

В този ред на мисли се сблъскваме с огромния въпрос - ще позволен ли кметовете на българските градове провеждането на шествията, които в този момент могат да бъдат признати само като провокация към гражданския мир и откровена прослава на новия съветски нацизъм? Маршът в чест на набедения за нацист ген. Христо Луков години наред е забраняван. А този? Какво ще каже по тематиката организацията на евреите у нас „ Шалом “ (особено след обидните изявления на Лавров и недвусмислената реакция на Израел)? Да забележим отговорите на тези въпроси. Но каквито и да са те, хибридният „ Безсмъртен полк “ няма място по улиците на София, Варна, Пловдив и Бургас, тъй като е цинична подигравка с паметта на почтено убитите, изнасилени и разграничени украинци, подигравка с разрушените градове и разрушените ориси.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР