Илиан Илиев официално беше представен като новия селекционер на България.

...
Илиан Илиев официално беше представен като новия селекционер на България.
Коментари Харесай

Илиан Илиев официално е новият треньор на България: Искам да играем по-смело и да сменим мисленето

Илиан Илиев публично беше показан като новия селекционер на България. Старши треньорът на Черно море заменя на поста Младен Кръстаич след слабите резултати на „ лъвовете “ в квалификациите за Евро 2024.

В щаба на Илиев влизат Петър Костадинов и Георги Донков като помощници, Ясен Любенов ще е кондиционен треньор, Атанас Рибарски ще е анализатор, а Здравко Здравков ще е треньор на вратарите.

Новият селекционер на България показа, че дълго е обмислял предлагането, само че се е почувствал задължен да одобри. Неговата първа цел ще е нашите футболисти да заиграят с въодушевление. Илиан Илиев призна, че е имал по-добри финансови оферти от чужбина. По думите му всеки, който се усеща българин, е добре пристигнал в националния тим.

„ Дълго мислих за това предложение. След като си прекарал 5-6 години на едно място, мъчно се напуща този комфорт. В подобен сложен миг, в какъвто се намира нашият народен тим, от който съм бил част, аз съм задължен да дойда да оказа помощ. Аз познавам огромна част от футболистите които са част от националния тим и съм сигурен, че имат по-големи благоприятни условия. Излизат с терзание да играят. Трябва в тези къси дни до значимите мачове да се опитаме да променим мисленето и малко да им дадем самочувствие, да играем вярно тактически “, изясни Илиан Илиев за какво е приел офертата и какви са проектите му.

„ Ако имаше квалификации след Нова година, щеше да е мъчно да съвместявам поста народен селекционер с този на треньор в Черно море. Този лагер, който следва, е седем дни и по-късно може би ще имаме 10 дни, тъй че когато няма публични мачове, няма да е чак толкоз мъчно да съвместим нещата. Георги Донков ще е непрекъснато тук в София, тъй че един от щаба ще е постоянно разполагаем ", сподели Илиев на въпрос дали ще е мъчно да съчетава двете длъжности – народен селекционер и старши треньор на Черно море.

„ Първата цел за тези мачове, които идват е, че би трябвало да променим настроението. Като цели - естествено, най-добре е да побеждаваш. Да играем вярно тактически и да се противопоставим на два тима, които имат ясно изразен жанр, каквито за Унгария и Сърбия. За Лига на нациите сме в такава група, че сме длъжни да участваме и да се опитаме да влезем в по-горна група. Това са задачите като въодушевление и позитивизъм. В доста случаи в моята процедура, когато сме излизали да играем за резултат не се е получавало, само че когато излизаш да играеш, резултатите идват “.

„ Треньорската специалност и рискова и постоянно си подвластен от резултатите. В кариерата съм бил подобен, че изпитвам наслаждение от това, което върша. В момента, в който видя, че не ми е удобно, не ми е мястото тук сигурно няма да очаквам управлението. Не го споделям, че при най-малкия проблем ще си потегли. Имах по-добри финансови оферти, само че избрах да остана тук. Идвам с тази цел да оказа помощ с нещо “, сподели Илиев, след което приказва за селекционната си тактика.

„ Конкретно да приказваме за тактичност и схеми мисля, че не е мястото. Виждате, че Младен Кръстаич се опита да вкара много млади момчета и някои демонстрираха, че имат място в тима. Имаме доста добра връзка със Сашо Димитров, постоянно ще сме в услуга един на различен. Ще се опитаме да стесним кръга от играчи. Не сме страна с неограничени благоприятни условия. В средата има гении, има хора. Ще взимаме и тези, които могат да оказват помощ на по-младите, постоянно би трябвало да има няколко индивида, които да оказват помощ в този преход. Сега сега ще се съсредоточим върху наборите от 97-ми до 02. Всеки един, който се усеща българин и може да помогне на националния тим е добре пристигнал “.

„ Договорът ми е за 2 години и 7 месеца, лятото ще се реши дали мога да си продължа контрактът с Черно море. Тъй като стартира Лига на нациите, към този момент няма изясненост “, показа новият селекционер на " лъвовете ".

„ Ако тези хора (Илиан Илиев-младши, Виктор Попов, футболисти от Черно море) не бяха викани преди мен, може да се каже " тоя пристигна и почна да вика от Черно море ". Илиан направи положителни игри при Ясен, за Виктор Попов няма потребност да приказваме. Не съм пристигнал в националния тим да давам късмет за развиване на играчите на Черно море. Дойдох тук с тази цел да стабилизираме тима, да демонстрира положително лице ", безапелационен бе сегашният треньор на " моряците ".

„ И като футболист постоянно съм казвал това, което мисля. Със сигурност няма да се трансформира. Искаме да стартираме някаква смяна. Сложен съм тук, с цел да стартира смяна от националния тим, като си потегли от тук да оставя нещо за хората след нас “.

„ Със сигурност е добре всички български футболисти да играят, само че като знаем изключително в чужбина каква е конкуренцията, е мъчно. Със сигурност е за предпочитане хората, които играят в България, да играят постоянно. Не недооценявам нашето състезание, само че ще е за предпочитане българин да играе най-малко в 4-5 мача като титуляр, в случай че са шест сред лагерите на националния тим. Ето вижте Илия Груев - сигурно немският и британският футбол се разграничават и хората му дават време за акомодация. Ще бъдем гъвкави, няма да слагаме условия. Ще разглася първите си повиквателни на следващия ден, нямаше по какъв начин да ги разглася преди да стана треньор ".

„ Искаме да излезем малко по-смело да играем. Да, може да загубим, само че в случай че играеш със боязън, е по-вероятно да загубиш. Нека първо се стабилизираме, да забележим къде сме и да стартираме да надграждаме “, счита Илиан Илиев.

„ Говорих освен с управлението, а и със притежателите на Черно море, че имам две оферти. Това да не повеждам тима до края на годината и да потегли за чужбина, беше неуместно. Собствениците споделиха, че сме почнали нещо да вършим и би трябвало да си го завърша. Да забележим следващата година по какъв начин ще е “, приключи Илиан Илиев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР