Или остаряваме и ставаме все по-сприхави с течение на времето,

...
Или остаряваме и ставаме все по-сприхави с течение на времето,
Коментари Харесай

10 от най-дразнещите неща във Facebook

Или остаряваме и ставаме все по-сприхави с течение на времето, или напоследък Фейсбук се трансформира във все по-неприятно място за престояване, написа списание „ Обекти “. Когато успеем някак си да преодолеем десетките бебешки фотоси и епични любовни поеми на преди малко сгодилите се влюбени, оставаме с политически речи и спам. И да – всичко това идва от хората, попаднали в листата на нашите онлайн „ другари “.

В идващите редове ще видите 10 от най-дразнещите неща, на които човек може да попадне (или по-скоро всекидневно попада) в най-голямата обществена мрежа в света. Може би вашите другари вършат едно – или не дай си Боже – всички тях? Преценете сами!

1. Родители, предоставящи прекалено много детайлности

Харесваме вашите бебета, в действителност. Това, което ни нервира обаче, са всекидневните и подробни описания на всяка тяхна стъпка. Последното нещо, на което желаеме да ставаме очевидци всекидневно, са 46 изявления от този вид.

2. Маркетинг

Поздравления, имате работа. Това обаче важи и за по-голямата част от милионите консуматори на Фейсбук. Единственото нещо, което желаеме от вас, е следното: в случай че сте твърдо решили да промотирате нещо, създадете съответната маркетинг страница. Ако желаете обаче да загубите множеството си другари, продължавайте да ги спамите с разнообразни предложения.

3. Умишлено неразбираеми статуси

Обикновено хората, които пишат сходни изявления, целят две неща – да провокират вниманието към себе си и да накарат някой техен другар да ги попита какво става, или са самобитен зов за помощ. „ Чудя се дали си струваше… “, „ Да, тъкмо това се случи. “ или „ Кармата е кучка. “ Познато, нали?

4. Мрънкания на политическа тематика

Дали (сложете случайно политическо име) ви възнаграждава всякога, когато съобщавате нещо, което той/тя е направил/а? Не? А би трябвало.

5. Оповестяват персонални неща

Фейсбук е с милиони консуматори, само че това не значи, че всяка информация, която се споделя в мрежата би трябвало да стане обществено притежание. Само един извънредно безсърдечен или непроницателен човек може да покаже на десетките гости на профила ви персонална информация, обвързвана със семейство, другари, проблеми със закона, религиозни вярвания, здраве, принуждение и др.

6. Покани за игри

Защо си мислите, че откакто не сме приели първите 15 предложения за игри, е належащо да ни изпратите още 15 тази седмица?

7. Споделен профил

Няма справедлива причина заради която вие и вашият сътрудник да не поддържате обособени профили – въпреки всичко всеки има своето персонално пространство и потребност от автономия, нали?

8. Верижни писма

Да, Фейсбук също не е застрахован от тези обикновени верижни писма. „ Предай това известие нататък, с цел да не те връхлетят 5 години злощастие “ или следващият неоснователен слух за вредата от един или различен артикул – тези известия освен нервират, само че също така би трябвало да се пазите и от хората, които сляпо ги популяризират.

9. Подвеждащи фотоси

С минимална спомагателна настройка, грим и аксесоари доста фотоси във Фейсбук могат да ви заблудят що се отнася до самоличността на изобразените на тях лица. Някои трикове към този момент са много остарели, по тази причина в действителност е най-добре всеки да се показва по този начин, както наподобява в действителност.

10. Скучни постове и безсмислено хвалене

Интернет е място, където всеки може да изкаже мнение, само че даже и за това има правила. Наистина ли е толкоз значимо да уведомите всеки един от вашите 300 другари, че вдигате рекордно тежки щанги или че тази заран сте пили чаша чай с тъкмо две и половина лъжички захар?

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР