Икономистите от Goldman Sachs вече не прогнозират рецесия в еврозоната,

...
Икономистите от Goldman Sachs вече не прогнозират рецесия в еврозоната,
Коментари Харесай

Goldman Sachs вече не очаква рецесия в еврозоната

Икономистите от Goldman Sachs към този момент не предвиждат криза в еврозоната, откакто стопанската система се оказа по-устойчива в края на 2022 година, цените на природния газ паднаха внезапно и Китай изостави рестриктивните мерки против COVID-19 по-рано от предстоящото, предава Bloomberg.

Сега се чака брутният вътрешен артикул да нарасне с 0.6% тази година спрямо по-ранна прогноза за стесняване от 0.1%. Икономистите предизвестяват в отчет до клиентите за слаб напредък през зимата поради енергийната рецесия и споделят, че общата инфлация ще се намали по-бързо от предстоящото до към 3.25% до края на 2023 година

„ Също по този начин чакаме базовата инфлация да се забави заради охлаждането на цените на стоките, само че виждаме продължаващ прогресивен напън върху инфлацията на услугите заради възходящите разноски за труд “, споделиха те.

Като се имат поради по-устойчивата активност, лепкавата базова инфлация и ястребовите мнения, чакаме ЕЦБ да затегне доста повече през идващите месеци “, допълват икономистите.

Goldman повтори прогнозата си за нарастване на лихвените проценти с половин пункт на срещите на ЕЦБ през февруари и март, последвано от последна стъпка от четвърт пункт през май, с цел да увеличи лихвения % по депозитите до 3.25%.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинGoldman Sachs банка еврозона криза стопански прогнози ПоследниНай-четениБюджет и финанси 20 Goldman Sachs към този момент не чака криза в еврозоната Политика 96 Полският министър председател: Изборът на еврото налива масло в огъня Крипто 136 Криптозаразата се популяризира: Coinbase редуцира близо 1000 души Бюджет и финанси 252 Министерството на финансите към този момент е поръчало уебсайт за еврото Компании 30742 Без жалост: Apple дава отговор на рецесията с продажбите с парадоксални цени? Компании 10684 Репресираният Джак Ма се отхвърля от контрола върху Ant Group Компании 7470 Новината за Джак Ма изстреля акциите на куп компании нагоре Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР