Икономистът и финансист Юлиан Войнов за инфлацията, рецисият и кризата

...
Икономистът и финансист Юлиан Войнов за инфлацията, рецисият и кризата
Коментари Харесай

Юлиан Войнов: България отчита добър икономически растеж до този момент, но световните събития ще ни засегнат

Икономистът и финансист Юлиан Войнов за инфлацията, рецисият и рецесията по Евронюз: 

" Макроикономическите данни за България демонстрират добър стопански напредък. За предходната година сме преди всичко по стопански напредък в Европейски Съюз. Потреблението е на доста високи равнища, износът, производството - рекордни стойности.

Не би трябвало да изпадаме в скептицизъм, че нещата ще се влошат фрапантно и надали не България ще тръгне надолу. Българският експорт е към Европейски Съюз. Прилича на 2008- 2009 година, тогава навлязохмее в криза и икономическият напредък беше на минус по отношение на прогнозите. В момента нещата не са по този начин апокалиптични, само че това, което се случва, ще ни засегне. За пръв път се сблъскваме с такава обстановка.

Целта на нарастването на лихвените проценти на международните банки, е да се понижи потреблението. Това се счита за главен източник на инфлация. Но намалявайки потреблението, ще се усили безработицата. Засега лихвените проценти не ни въздействат на работната ръка. Най-добре е да не се усилва безработицата. Но виждаме, че стартира понижаване на потребителското търсене. Пазарът на парцели е извънредно обиден. На Запад той се срутва. Няма по какъв начин да избягаме от това. В моменто не е уместно да се вършат скъпи вложения. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР