Икономиката започна постепенно да се съвзема. Темповете обаче са различни

...
Икономиката започна постепенно да се съвзема. Темповете обаче са различни
Коментари Харесай

Реалното възстановяване на пазара на труда в световен мащаб - към 2025 г.

" Икономиката стартира последователно да се съвзема. Темповете обаче са разнообразни в обособените страни... Реалното възобновяване на пазара на труда в международен мащаб се чака през 2024-2025 година ". Това сподели пред БНР Атанаска Тодорова, основен специалист в КНСБ. 

По-рано през днешния ден стана ясно, че през миналия месец у нас са били оповестени рекорден брой разгласи за работа . Експертите изясняват това с туристическия сезон и с обновяване на работата на хотели, заведения за хранене, заведения. Доклад на специалисти на интернационалната организация по труда демонстрира, че в международен проект 220 млн. души могат да останат без работа

" Ако Европейският съюз предприе бързи ограничения, то в другата част от света нямаше такава бърза реакция или нямаше запас да се помогне на бизнеса. Благодарение на ограниченията, които предприе Европейски Съюз, бяха непокътнати доста работни места ... Би трябвало през 2022 година да стартира едно възкръсване на пазара на труда и възобновяване на стопанската система на Европейски Съюз, което ще благоприятства приходите на популацията ". 

Интервюто с Атанаска Тодорова можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР