Икономиката със знак Made in China e по-силна с всеки

...
Икономиката със знак Made in China e по-силна с всеки
Коментари Харесай

Светът с внимание наблюдава едно глобално явление: с всеки изминат ден икономиката с марка „Made in China” става все по-силна и доминираща

Икономиката със знак " Made in China ” e по-силна с всеки минал ден. С тези думи стартира коментара си за КМГ българският журналист Петър Герасимов, който показва и съответните обстоятелства, доказващи бурното развиване на китайската стопанска система, съобщи радио Китай.

" Светът с внимание следи едно световно събитие: с всеки изминат ден стопанската система с марка " Made in China ” става все по-силна и преобладаваща. Оракулите на западната агитация през последните две години използваха интензивно всеки проблем на Китай, по време на пандемията от COVID-19, с цел да вещаят, че националното стопанство на Поднебесната се срутва ”, разяснява Герасимов и е безапелационен, като акцентира, че това време отмина и след немалкия интервал на строги ограничавания стопанският организъм на Китай пое въздух с цялостни гърди. Резултатът – още веднъж измежду първите в международната стопанска система, насочен все по-нагоре и нагоре.

Той показва и съответни данни: още веднъж 30 на 100 от брутния международен артикул принадлежат на КНР – една страна от близо 200-та страни-членки на Организация на обединените нации!
Петър Герасимов се стопира особено и на развиването на туризма, с думите: " След рестриктивните мерки, туризмът в страната – външен и вътрешен, се възвърне с цялостна мощ. Само за интервала септември – октомври 2023 година туристическите компании в Тайланд, да вземем за пример, означиха скок на китайските туристи от над 2000 % – цели двайсет пъти!

Поразяващи са данните и за вътрешния туризъм – над 21 милиона са пътували по въздуха в Китай, единствено в така наречен " златна седмица ” (почивните дни към Националния празник – 1 октомври и Празника Средата на есента). Закупени са 19 милиона билети за жп транспорт в интервала от 27.09 до 09.10, съгласно формалната статистика.

В края на коментара, известният български журналист задава риторичния въпрос: Какво приказва това? И изяснява:

" На първо място, че междинният китаец има задоволително средства, с цел да си разреши не толкоз евтиното задгранично пътешестване със аероплан, както и да откри пари за 10- дневна отмора в страната. На второ място – това е цялостно пробуждане на големия туристически пазар на КНР – един значим бранш в икономическия профил на страната.

Въпреки държавните " указания " във връзка с Китай, огромните осведомителни организации като Си Ен Ен не можаха да скрият зрелищните обстоятелства по какъв начин на летищата в югоизточна Азия посрещат китайските туристи тази есен с цветя и дарове, по случай възобновяването на туристическата инвазия от голямата страна. Защото това са съществени помощи и за стопанството на редица по-малки страни в района.

И освен това, разяснява още той, като засяга и данни от третото тримесечие на т.г., които демонстрират и други любопитни обстоятелства:

" В един от най-съвременните и перспективни браншове на автоиндустрията – производството и продажбата на електрически коли, Китай с лекост изпревари обичайните производители Съединени американски щати, Европа, Япония и Южна Корея и твърдо застана преди всичко с над 60 % от общия международен размер. ”

Що се отнася до различен значим аспект от стопанската система на КНР, статистиката сочи, че разполагаемият размер на приходите на глава от китайското семейство е скочил от 4.4 на 100 (за интервала 2020 – 2022 г.) на 5.8 на 100 за актуалната 2023 година Една доста сензитивна разлика, продължава коментаторът.

Подобни данни могат да бъдат представени в ред значими браншове на стопанството. Това значи, че стопанската система на КНР, още веднъж твърдо е застанала на крайници и решително е устремена към първото място в международното стопанство, безапелационен е Герасимов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР