Икономиката през 2023 г. надмина и най-оптимистичните очаквания.Това мнение изказа

...
Икономиката през 2023 г. надмина и най-оптимистичните очаквания.Това мнение изказа
Коментари Харесай

Георги Ангелов: Икономиката през 2023 г. надмина и най-оптимистичните очаквания

Икономиката през 2023 година надмина и най-оптимистичните упования.Това мнение изрече пред Георги Ангелов, старши икономист в " Отворено общество ".

Той акцентира, че по предварителни данни икономическият напредък за миналата година е 2%. А по думите му инфлацията спада по-бързо от предстоящото и през 2024 година ще забравим, че изобщо е имало инфлация, са прогнозите на икономистът.

" Оттук нататък растежът на приходите ще бъде действителен, което значи, че ще можем да си купуваме повече неща, тъй като няма да ни ги изяжда инфлацията.... Досега беше противоположното - имаше стопански напредък, само че по-голяма част от създаденото оставаше в бизнеса поради това, че се подвигаха цените повече и тогава растяха облагите на бизнеса. Сега процесът се обърна и заплатите порастват поради недостига на фрагменти, само че бизнесът не може да подвига толкоз доста цените и облагите на бизнеса ще спаднат, само че ще се усилят приходите на хората. (...) 2024 година ще бъде по-трудна за бизнеса, само че пък по-добра за потребителите ".

Георги Ангелов направи прогноза 60:40 за решение до края на 2024 година за пълноправно влизане на България и в Шенген, и в еврозоната:

" 60% да имаме решение до края на 2024 година и по двата въпроса. 40% за отсрочване за 2025 година ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР