Икономиката на Калифорния стана петата най-голяма света, задминавайки тази на

...
Икономиката на Калифорния стана петата най-голяма света, задминавайки тази на
Коментари Харесай

Калифорния стана пета икономика в света

Икономиката на Калифорния стана петата най-голяма света, задминавайки тази на Обединеното кралство, предадоха организациите, базирайки се на нови данни на американските федерални управляващи.
Брутният вътрешен продукт на Калифорния е повишен с 127 милиарда $ от 2016 година до 2017 година и е превишил 2,7 трлн. $, демонстрират данните. През това време английската стопанска система се е свила, изчислено в американски долари, като това се дължи частично на вариациите на обменния валутен курс.
В Калифорния живеят 40 милиона души. Там се намира софтуерният хъб Силициева котловина и международната столица на шоубизнеса Холивуд.
Всички стопански браншове, като се изключи селското стопанство, са съдействали за повишението на Брутният вътрешен продукт на Калифорния, споделя Ирена Асмундсон, основен икономист в калифорнийския департамент на финансите. Финансовите услуги и секторът на недвижимите парцели имат принос в растежа с 26 милиарда $, следвани от бранша на осведомителни технологии с 20 милиарда $ и на производството с 10 милиарда $.
Калифорния бе петата стопанска система в света и през 2002 година, само че след това падна до 10-о място през 2012 година след финансовата рецесия. Оттогава в щата се откриха 2 млн. нови работни места, а нейният Брутният вътрешен продукт набъбна с 700 милиарда $.
Преди Калифорния петте най-големи стопански системи в света са Съединени американски щати, Китай, Япония и Германия./ segabg.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР