Икономиката на Еврозоната нараства по-бързо от прогнозираното от Европейската централна

...
Икономиката на Еврозоната нараства по-бързо от прогнозираното от Европейската централна
Коментари Харесай

ЕЦБ ще преразгледа нагоре прогнозите си за растежа

Икономиката на Еврозоната нараства по-бързо от плануваното от Европейската централна банка, което открива пътя за вероятно понижаване на огромната парична помощ от институцията. Това съобщи вицепрезидентът на ЕЦБ Луис де Гиндос пред испанския в. „ Конфиденсиал “, представен от Ройтерс.

Тъй като лихвите по заемите остават ниски и Еврозоната значително се размина от най-лошите сюжети с разпространяването на Делта разновидността, редица представители на ЕЦБ се оповестиха в поддръжка на стесняване пандемичната стратегия за незабавни покупки още от идната седмица в подготовка за цялостното и преустановяване през идния март.

„ Икономиката се показва по-добре през 2021 година, в сравнение с чакахме, а това ще се отрази на прогнозите, които ще бъдат оповестени тези дни “, разяснява Де Гиндос.

Следващото съвещание на ЕЦБ по паричната политика е на 9 септември. Макар че не изрази персонално мнение по отношение на програмата за стимулиране, той съобщи, че мощното възобновяване проправя път към отдръпване на паричната поддръжка.

„ Ако инфлацията и стопанската система се възстановят, то разумно ще последва постепенна нормализация на паричната, както и на бюджетната политика “, добави той.

През август инфлацията в Еврозоната скочи до десетгодишен връх от 3% - равнище, доста над задачата на ЕЦБ от 2%. Де Гиндос предвижда спомагателен растеж преди намаляване през 2022 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР