Икономическото и социално сближаване в Европейския съюз няма алтернатива и

...
Икономическото и социално сближаване в Европейския съюз няма алтернатива и
Коментари Харесай

Радев постави проблема Мобилност 1 пред Коща

Икономическото и обществено доближаване в Европейския съюз няма опция и България и Португалия ще продължат да работят за запазване на кохезионната политика като фактор за превъзмогване на разликите в Европа. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на министър-председателя на Португалската република Антонио Коща, които организираха среща през днешния ден в Лисабон. Двамата разискаха редица въпроси от дневния ред на Европейски Съюз, измежду които дебата за бъдещето на Европа, европейската вероятност на Западните Балкани, както и опциите за развиване на икономическите връзки сред България и Португалия.

Президентът Радев е сложил въпроса за така наречен пакет Мобилност 1 по време на всички свои срещи в Лисабон, стана ясно от думите му пред публицисти, след края на диалозите с премиера Антонио Коща. " Португалската страна изцяло схваща какви отрицателни резултати ще има този пакет върху страни, които са отдалечени от Централна Европа по чисто географски симптом. Разбира се, ще гласоподават съгласно динамичността на процеса в комисиите в Европейския парламент, само че изцяло правят оценка отрицателните последици ", уточни президентът.

 Радев предложения португалския бизнес да усили вложенията си в България Виж още Радев предложения португалския бизнес да усили вложенията си в България
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР