Икономическият министър Емил Караниколов обяви, че държавата е участвала в

...
Икономическият министър Емил Караниколов обяви, че държавата е участвала в
Коментари Харесай

Караниколов потвърди, че държавата е участвала в увеличението на капитала на ПИБ

Икономическият министър Емил Караниколов разгласи, че страната е взела участие в изкупуването на част от правата по акциите за увеличението на капитала на Първа капиталова банка.

"Няма да скрия, че страната взе участие в част от изкупуването. Не знам в какво съответствие, ще се разбере в петък, когато ще има публична информация. Тогава ще бъдат оповестени проспектите ", разгласи Караниколов пред bTV.

Първа капиталова банка продаде всички 110 милиона права за нарастването на капитала й на аукциона, който се организира на 10 юни.

Борсовата информация демонстрира, че правата са добити от двама вложители. Единият е придобил 2 милиона права, а другият - 108 милиона, които ще му отредят 26.5% дял в банката при сполучливо привършване на договорката.

Според проспекта на ПИБ за продажбата на акции, емисионна стойност на всяка една акция е 5 лева, а номиналната й стойност е 1 лева

Банката желае да пласира 40 млн. акции посредством БФБ, а интервенцията ще се смята за сполучлива, ако​ бъдат записани и изцяло заплатени минимум 4 млн. акции. По този метод може да усили капитала с до 200 млн. лв..

Очаквайте подробности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР