Икономическите перспективи за Русия след 2023 година са доста опустошителни“.

...
Икономическите перспективи за Русия след 2023 година са доста опустошителни“.
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Войната в Украйна ще е опустошителна за икономиката на Русия

Икономическите вероятности за Русия след 2023 година са „ много опустошителни “. Това разгласи в ефира на CNN пред водещата Попи Харлоу ръководещият шефа на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева. Думите на българката идват откакто МВФ към този момент съумя да си навлече рецензии за прогнозата, че Русия ще означи по-силен стопански напредък тази година от Обединеното кралство или Германия, макар възходящия напън от западните наказания.

„ Когато вземете нашите прогнози в средносрочен проект, това, което значат, е че стопанската система на Русия ще се свие с най-малко 7 % “, сподели Георгиева в изявление, излъчено в сряда.

През януари МВФ предвижда, че стопанската система на Русия ще означи с 0,3 % тази година и 2,1 % през идната. Това беше доста по-оптимистично от последните прогнози както на Световната банка, по този начин и на Организацията за икономическо съдействие и развиване. Икономистите от тези групи са отбелязали свивания от надлежно 3,3 % и 5,6 % през 2023 година

Дори личната централна банка на Русия, която удължи незабавния финансов надзор с още шест месеца в понеделник, сподели, че брутният вътрешен артикул може да се свие с 1 % тази година.

Джефри Соненфелд, професор по мениджмънт в Йейл, написа в списание Fortune в понеделник, че „ МВФ е прав задремал “ и повтаря пропагандата на съветския президент Владимир Путин.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР