Икономическите нагласи на анализатори и инвеститори за Германия и за

...
Икономическите нагласи на анализатори и инвеститори за Германия и за
Коментари Харесай

Поредно влошаване на икономическите нагласи в Германия и цялата еврозона през август



Икономическите настройки на анализатори и вложители за Германия и за цялата еврозоната се утежниха през август за следващ месец предвид на опасенията, че възходящите разноски за живот ще обиден персоналното ползване в Европа

Това демонстрират резултатите от последното изследване на центъра за европейски стопански проучвания Zew.

Индексът на основания в Мюнхен проучвателен институт Zew, измерващ бъдещите стопански упования в Германия за идващите шест месеца, се намали през август с 1,5 пункта до -55,3 пункта, достигайки най-ниско равнище от октомври 2008 година, до момента в който осредните прогнози за равнище на показателя от -53,8 пункта.

Оценката за настоящата икономическа обстановка в Германия също се утежни, като съответният Zew показател панда през август с 1,8 пункта до -47,6 пункта (най-ниско равнище от април 2021 г.), до момента в който упованията бяха за по-сериозен спад до -48,0 пункта.

" Икономическите упования още веднъж понижават през август, въпреки и по-леко, след внезапен спад през предходния месец. Поради това специалистите на финансовите пазари чакат спомагателен спад на така и така слабия стопански напредък в Германия ",  разяснява актуалните резултати доктор Михаел Шрьодер, откривател в ZEW и началник на изследването на финансовия пазар на института.

" Все още високите темпове на инфлация и предстоящите спомагателни разноски за отопление и сила водят до понижаване на упованията за облаги за бранша на частното ползване. Обратно, упованията за финансовия бранш се усъвършенстват заради хипотетичното по-нататъшно нарастване на краткосрочните лихвени проценти ”, добави той.

Zew показатели на икономическите настройки и на настоящите условия в Германия



Проучването на института ZEW също по този начин демонстрира, че и показателят на настройките на специалистите на финансовите пазари във връзка с икономическото развиване в цялата еврозона също означиха следващ спад, понижавайки се с 3,8 пункта до -54,9 пункта (най-ниско равнище от ноември 2021 г.), защото се чака икономическите вероятности да се влошат в допълнение на фона на продължаващите опасения по отношение на енергийната рецесия в Европа и продължаващия цикъл на повишаване на лихвите от страна на ЕЦБ.

Показателят за настоящата икономическа обстановка в еврозоната обаче се увеличи през август с 2,4 пункта до -42,0 пункта.

Индексът на инфлационните упования в еврозоната набъбна през август с 2,1 пункта до -23,5 пункта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР