Икономическата криза ни прави по-съзнателни в планирането на личните финанси,

...
Икономическата криза ни прави по-съзнателни в планирането на личните финанси,
Коментари Харесай

Продължаваме да харчим повече за развлечения независимо от бюджетните ни ограничения, сочи проучване на Paysafe

Икономическата рецесия ни прави по-съзнателни в планирането на персоналните финанси, само че инвестицията в пътувания и занимания въпреки всичко взима превес, сочи изследване изпълнено от Sapio Research по поръчка на Paysafe

Светлин Желев преди 1 минута 1 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 15:53 | 06.06.2023

Как по този начин през изтеклите няколко години цената на тв приемниците падна с 97%

IT НовиниДаниел Десподов - 13:54 | 09.06.2023

New York Post: „ Баба Ванга е направила ужасяващо предсказване за нуклеарна злополука към края на 2023 година “

КосмосЕмил Василев - 17:47 | 07.06.2023

Потенциално рисков метеорит, по-голям от небостъргач ще „ доближи “ Земята идната седмица

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Според изследване, декларирано от Paysafe потребителското търсене на услуги като пътувания, развлечения и други занимания остава огромно макар по-високите разноски за живот. Тазгодишното издание на отчета на компанията демонстрира, че 51% от потребителите световно към момента дават приоритет на разноските в тези области пред други персонални разходи.

Въпреки огромното значение на това да се забавляваме и да си почиваме интензивно, в изискванията на икономическа рецесия за доста консуматори съобразяването с бюджета е преди всичко. В България 39% от респондентите споделят, че биха се отказали от някои покупки заради по-строги бюджетни ограничавания. За съпоставяне, в Обединеното Кралство това биха създали 47% от потребителите, в Германия – 36%, в Австрия – 34%, а в Италия – 40%.

„ Изгубени в преводите “ демонстрира, че заниманията са от първостепенно значение за потребителите – без значение дали става въпрос за това къде желаят да похарчат мъчно извоюваните си пари или по какъв начин заплащат за съществени артикули. Никога не е било по-важно за онлайн бизнесите да подсигуряват, че техните способи за разплащане дават безпроблемно прилагане от клиентите. “ показа Иван Петров, SVP Consumer Technology.

Над две трети от интервюираните българи избират да вършат покупки по време на сезонни разпродажби или понижения като да вземем за пример “Черен петък ” (67 %) и други. Същото е съотношението при потребителите в Англия (67%) и Италия (67%), а пък в Австрия и Германия, надлежно – 65% и 62%.

По отношение на методите на заплащане в световен мащаб, 55% от интервюираните считат, че мобилните портфейли като Apple Pay и Гугъл Pay ще заменят изцяло дебитните и кредитните карти през идващите 10 години. Това споделят и 53% от българите, които не се тормозят да излизат от вкъщи си без физически портфейл и да разчитат на мобилния си подобен, с цел да заплащат за ежедневните си покупки.

Независимо от тази възходяща наклонност, дебитните карти остават най-популярния способ за заплащане. В България 60% от респондентите употребяват дебитна карта при поръчка на храна за у дома, 62% заплащат с карта настаняване в хотел, а 58% купуват билети за далечни пътувания или резервират своята почивка с карта.

За посочените услуги едвам 6-7%  от българите употребяват цифрови портфейли, което е покрай световното желание сред 7-10%. За съпоставяне, в Италия и Германия потребителите доста по-често употребяват цифрови портфейли при извършване на покупки на храна за у дома (Германия – 24%, Италия -18%), за престой в хотел (Германия – 14%, Италия – 15%) и закупуване на билети за далечни пътувания (Германия – 13%, Италия -16%).

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР