Икономическата криза, настъпила вследствие на падемията от Covid-19, която засегна

...
Икономическата криза, настъпила вследствие на падемията от Covid-19, която засегна
Коментари Харесай

Фалира производителят на бонбоните Моцарт

Икономическата рецесия, настъпила в резултат на падемията от Covid-19, която засегна разнообразни индустриални браншове в Европа и света, не пощади и един от знаците на Австрия. Фалира производителят на известните и обичани на туристите марципанови бонбони Mozart. Компанията Mirabell подаде молба за неплатежоспособност и районният съд в Залцбург откри произвеждане по неплатежоспособност на компанията, написа уеб сайтът World-today-news.com, цитирайки Corriere.it.
Пандемията блокира големия поток от туристи, които постоянно, връщайки се от пътуването си Австрия, купуваха сладките топчици, обгърнати в станиол с лика на великия композитор, като сувенири за другари, сътрудници и родственици. Фришоповете по европейските летища бяха засипани с този бранд. Сладкият знак на Австрия се продаваше под път и над път, в това число и по обичайните многолюдни базари навън в Австрия по разнообразни мотиви. Спирането им за повече от година и общото стесняване на потреблението доведоха до внезапен спад на продажбите. От Mirabell се притесняват, че съществуването на компанията може да се приключи изцяло. 
Базираната в Залцбург - родния град на гениалния композитор - компания, създава огромен подбор сладкиши. Най-известният им продукт са топчиците от марципан с шам фъстък, покрити с джандуя - примес от какао и лешникова паста, с глазура от черен шоколад. Така наподобяват същинските залцбургски Mozartkugel. 
За да знаем какво ще се случи обаче, ще би трябвало да изчакаме, с цел да забележим по какъв начин ще се развие банкрутът, производството по неплатежоспособност на компанията стартира във вторник, 7 декември в съда в Залцбург. Междувременно продуктът ще бъде в продажба по време на празници и коледни базари, най-малко до привършване на наличните количествата, оповестява Corriere.it.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР