Икономическата и социалната криза чукат на вратата. Мерките вече не

...
Икономическата и социалната криза чукат на вратата. Мерките вече не
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Къде отиде Мутафчийски? Той е скрит, няма го вече

Икономическата и обществената рецесия чукат на вратата. Мерките към този момент не са задоволителни и са некоординирани. Идеята е до лятото да имаме стопански проект, с цел да знаем какво ще вършим като страна в идващите месеци. Вчера излезе една статистика на Европейската комисия, която споделя, че за България ще има 10.6% спад на Брутният вътрешен продукт. Това съобщи в студиото на Тази заран по bTV вицепрезидентът на страната Илияна Йотова  Илияна Йотова Илияна Малинова Йотова е български политик, 5 ти Вицепрезидент на Република България,, който стартира концепцията за основаването на стопански щаб.

,,Определено имаме потребност от повече специалисти. Щабът свърши работа в първите две седмици от рецесията и по-късно като че ли спря. Войната с невидимия зложелател към този момент е факсимиле, а разрива сред Щаба и ген. Мутафчийски е цялостен. В началото имаше трендове и разбори, а в този момент къде е Мутафчийски? Той е прикрит, няма го към този момент. Тези статистики, които ни се дават всяка заран, демонстрират, че ние не направляваме вируса'', разяснява вицепрезидентът.

Илияна Йотова: Важно е да има и Икономически щаб

,,За нас значимо е да се предотврати обществената и икономическа злополука на страната. Нека да се постараем тази рецесия да мине по-меко, тъй като в такива условия и времето тече доста по-бързо. Трябва ни нова конструкция, сходна на санитарния щаб, с цел да забележим по какъв начин се трансформира обстановката и по какъв начин може да реагираме'', добави Йотова.

,,Девет % Данък добавена стойност значи и смяна на държавния бюджет. Тук поражда въпросът имаме ли оценка дали няма да има опасности пред тези девет %? Трябва ни съгласуваност, тъй като сега едната ръка не знае какво прави другата'', счита тя.

,,От самото начало се опитвахме да дадем положителни решения и оферти, само че беше направено по този начин, че президентската институция да бъде изолирана от събитията. Всяко едно наше предложение бе подложено на критика, злостно и обидно. След това управляващите започнаха това, за което към този момент бе приказвал държавният глава'', приключи вицепрезидентът Илияна Йотова  Илияна Йотова Илияна Малинова Йотова е български политик, 5 ти Вицепрезидент на Република България,.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР