Икономическата и финансовата стабилност дава резултати, инвестиционният интерес към България

...
Икономическата и финансовата стабилност дава резултати, инвестиционният интерес към България
Коментари Харесай

Борисов: Инвестиционният интерес към България е голям

Икономическата и финансовата непоклатимост дава резултати, капиталовият интерес към България е огромен, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в Кърджали.

Премиерът посочи, че за разлика от преди 15-20 години, в този момент се влага в действителната стопанска система и се основават висококачествени артикули в България, което се отразява положително и на Брутният вътрешен продукт на страната.

Инвеститорите благодариха на премиера Борисов и на цялото държавно управление за поддръжката. “Благодарности не са нужни, това ни е работата, добре сме я свършили ”, съобщи от своя страна министър председателят Борисов и добави, че във Враца се прави още един цех с 1000 работни места.

Новата инвестиция в Кърджали включва цех с разгъната застроена повърхност от 20 000 кв.м., научно-изследователски център, както и зона за отдих. Компанията им е разкрила общо 2500 работни места в България.

Помолен от медиите да разяснява думите на турския дипломат у нас Хасан Улусой за изучавано на турски език, министър председателят Борисов съобщи, че ще изиска още в този момент посланикът да обясни думите си, с цел да не стават спекулации и добави, че не му е работа да дава препоръки.

„ Да кажеш на една страна наложително да учи език, в случай, че ние сме се произнесли в Народното събрание ясно и тъкмо “, акцентира Борисов. Той обърна внимание, че в образованието имаме доста ясни стратегии. „ Който желае може да учи турски по всевъзможен метод “, означи министър председателят и добави, че у нас младежите учат доста езици. „ Колкото повече, толкоз по-добре “, акцентира той.

„ Работа има колкото желаете, само че би трябвало подготовка. Затова въведохме и дуалното образование, и курсове за преподготовка “, сподели още министър-председателят, представен от държавната осведомителна работа. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР