Икономическа полиция проверява Столична община за неправомерно харчене на средства,

...
Икономическа полиция проверява Столична община за неправомерно харчене на средства,
Коментари Харесай

Проверяват Столична община за неправомерно харчене на средства

Икономическа полиция ревизира Столична община за непозволено харчене на средства, постъпващи от такса битови боклуци. Разследването е почнало, откакто Министерство на вътрешните работи се е самосезирало по медийни изявления.

От Министерство на вътрешните работи прецизират, че съгласно изнесените данни годишно в сметките на общината постъпват суми от такса битови боклуци от предишни години, които се събират в обща сметка, а след това се разходват не за действия, свързани с почистването, както изисква Законът за локалните налози и такси.

Според закона постъпващите средства от такса битови боклуци са целеви и като такива би трябвало да се изразходват единствено за действия, свързани с почистването.

Това е доказано и от публично мнение на Сметната палата в отговор на изпратено питане по проблема.

Така по време на инспекцията е изработен изводът, че средства в размер на 84 млн. лв. не са постъпили в целевата сметка, а в такава, в която постъпват всички доходи на общината. Точният размер на средствата може да се откри след възлагане на одит от Сметната палата, споделят от Министерство на вътрешните работи.

Предстои материалите да бъдат изпратени в прокуратурата, с цел да се реши дали да бъде формирано досъдебно произвеждане.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР